- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας καταγγέλει το ΠΑΜΕ για βανδαλισμούς στο κτίριο

Το Π.Α.Μ.Ε. αποφάνθηκε. Ο ταξικός εχθρός, εκείνος που ψηφίζει τα μνημόνια, εκείνος που ψηφίζει αντεργατικούς νόμους, εκείνος που κυβερνά και εφαρμόζει τις μνημονιακές πολιτικές που οδηγεί στην ανεργία και εξαθλίωση εργαζόμενους είναι το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας! Μεγάλη η χάρη μας για την εξουσία που έχουμε!

Μας κατηγορεί το ΠΑΜΕ ότι –τα 10 από τα 11 μέλη του Δ.Σ. – είμαστε Συνδικαλιστική Μαφία, εξαιρεμένου βέβαια του δικού τους μέλους που είναι και πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων, που παρεμπιπτόντως του έχουμε ζητήσει σε προηγούμενο Δ.Σ. να καταθέσει την παραίτησή του από το Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. γιατί είναι ένας εργοδοτικός συνδικαλιστής κάτι το οποίο έχουμε αποδείξει  με στοιχεία. Μπορούν αν θέλουν οι σύντροφοί του να τον ρωτήσουν για ποιο λόγο του ζητήσαμε την παραίτηση και να τους πει την αλήθεια και όχι φτηνές δικαιολογίες.

Όσο για τον όρο Συνδικαλιστική Μαφία που μας επισυνάπτουν ας το κρίνει ο κόσμος αν είμαστε και οι χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια και αυτοί που καθημερινά έρχονται για να ζητήσουν τη βοήθειά μας και την παρέμβασή μας σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ας το κρίνουν οι 228 εργαζόμενοι  και οι οικογένειές τους που έχουν πάρει σπίτι στο νέο οικισμό Εργατικών  κατοικιών , ένα έργο που ξεκίνησε με πρόταση του Εργατικού Κέντρου , ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε μετά από συνεχείς παρεμβάσεις, παραστάσεις και πιέσεις στους δικαιούχους εργαζόμενους.

Άς μας κρίνουν ακόμα και τα ίδια τους τα μέλη –του Π.Α.Μ.Ε.- που έρχονται καθημερινά , και ζητάνε τη βοήθειά μας και την έχουν πάρει γιατί εμείς δεν κοιτάμε κόμματα και παρατάξεις, δεν φανατιζόμαστε, δεν ενεργούμε σαν κομματικός στρατός.

Όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου είναι εργαζόμενοι, άλλοι διανύουν 100 και 200 χιλιόμετρα να πάνε στη δουλειά τους, άλλοι τα καλοκαίρια πάνε για σεζόν στα νησιά μακριά από την οικογένειά τους για να βγάλουν ένα μεροκάματο να την ζήσουν, άλλοι δίνουν καθημερινό αγώνα για τον κλάδο τους και επιβραβεύονται γι΄αυτό από τους συναδέλφους τους, τους ψηφίζουν και τους εκλέγουν στα όργανά τους, και άλλοι να τρέχουν σε ελέγχους με το Σ.Ε.Π.Ε.  για να αντιμετωπιστεί η μαύρη και ανασφάλιστη  εργασία, να υπάρχουν μέτρα ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, που πάνε μάρτυρες στα δικαστήρια για να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι στους εργοδότες που παρεμβαίνουν να μην γίνοντε απολύσεις !

Αν όλοι οι παραπάνω είμαστε η << Συνδικαλιστική Μαφία >> όπως λέει το Π.Α.Μ.Ε. τότε αυτοί που ξυλοκοπούν, τραμπουκίζουν, απειλούν, βρίζουν και εκβιάζουν συναδέλφους εργαζόμενους, δε σέβονται  την άποψη της πλειοψηφίας, δεν αναγνωρίζουν δικαστικές αποφάσεις, που διαλύουν με τη βία χρησιμοποιώντας κομματικό στρατό κορυφαίες δημοκρατικές διαδικασίες όπως τα δυο συνέδρια του ανώτερου Συνδικαλιστικού μας οργάνου της ΓΣΕΕ, που καταστρέφουν και βανδαλίζουν περιουσίες και μάλιστα περιουσίες που έχου γίνει με τον ιδρώτα και τις εισφορές των εργαζομένων, τότε αυτοί τί ΕΙΝΑΙ; Μήπως είναι «Δημοκράτες Αγωνιστές»; Αυτοί που χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους πως μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε;

Καταγγέλλουμε το ΠΑΜΕ που μετά το τέλος της συγκέντρωσης που είχαν την Τετάρτη 18-9-2019 στην πλατεία ήρθαν στο Εργατικό Κέντρο και πρόβηκανε σε βανδαλισμούς και  καταστροφές. Ένα κτίριο που εμάς που κατηγορούν  σαν Μαφία δώσαμε αγώνα να το ανακαινίσουμε, να το κάνουμε πιο λειτουργικό, ένα κτίριο που την αίθουσά του θα μπορούν –όπως και γίνεται- πέρα από τα σωματεία και του συλλόγους της δύναμης του Εργατικού Κέντρου και άλλοι φορείς , και σύλλογοι εντελώς δωρεάν για να κάνουν τις συνελεύσεις τους και τα συνέδριά τους.

Με λύπη διαπιστώσαμε ότι επικεφαλής των βανδαλισμών και  καταστροφών ήταν ο Στέλιος Σαριδάκης πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου, στον οποίο έχει παραχωρηθεί γραφείο στο Σωματείο του, άλλοι παρόντες ήταν μέλη του Δ.Σ. των οικοδόμων στους οποίους έχει παραχωρηθεί γραφείο, η πρόεδρος των Συνταξιούχων του Ι.Κ.Α. Καρδίτσας στους οποίους έχει παραχωρηθεί γραφείο, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας στο οποίο παραχωρούνται οι αίθουσες για να συνεδριάζουν και να κάνουν τις συνελεύσεις του,   από την επιτροπή Ειρήνης στους οποίους και σε αυτούς παραχωρούνται οι αίθουσες,καθώς και κομματικά στελέχη του συγκεκριμένου χώρου που ανήκουν!

Και όλα αυτά χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα!  Αξιοσημείωτο είναι και η παρουσία  πρώην εκπαιδευτικού και νυν μέλος των Συνταξιούχων του Δημοσίου όπου μάλιστα αποθανάτιζε με το κινητό του  τον όλο βανδαλισμό. Άραγε ο συγκεκριμένος τι δίδασκε στα παιδιά μας; Να βανδαλίζουν και να καταστρέφουν περιουσίες και μάλιστα περιουσίες που γίνονται με λεφτά των πατεράδων τους; Μπράβο του!

Όλους αυτούς που δεν σέβονται το χώρο που τους φιλοξενεί, που δε σέβονται τα χρήματα των συναδέλφων εργαζομένων γιατί με δικά τους λεφτά καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα και η συντήρηση του κτιρίου πώς μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε;

Πρόσφατα δαπανήθηκαν πάνω από 700 ευρώ για να συντηρηθεί και να βαφτεί εξωτερικά το κτίριο. Τώρα την αποκατάσταση των ζημιών ποιος θα την κάνει; Απευθυνθήκαμε στον κο Σαριδάκη και το θέσαμε. Η απάντησή του; Εμείς δεν κάνουμε τίποτα, δε μας νοιάζει! Οπότε καταλαβαίνετε ότι πάλι οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν για να αποκατασταθούν οι ζημιές, χρήματα που βγαίνουν με ιδρώτα και αίμα!

Αυτοί είναι οι αγωνιστές του ΠΑΜΕ; Αυτοί είναι που σέβονται τους εργαζόμενους;

Αυτοί που πάνω από τα συμφέροντα των εργαζομένων έβαζαν και βάζουν μόνο τα κομματικά τους συμφέροντα?

Ζούμε σε μια κλειστή κοινωνία, γνωριζόμαστε όλοι καλά μεταξύ μας και καθημερινά κρινόμαστε από αυτά που κάνουμε και προσφέρουμε στους πολίτες της Καρδίτσας.

Το ΠΑΜΕ μπορεί να κάνει όση θέλει κριτική, να κατηγορεί, να λασπολογεί, δικαίωμά του, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα τους επιτρέψουμε να στοχοποιούν και να καταστρέφουν ανθρώπους, να εκβιάζουν, να απειλούν, να προσπαθούν δια της βίας να εμποδίζουν και να διαλύουν Δημοκρατικές διαδικασίες και τέλος να βανδαλίζουν  και να καταστρέφουν περιουσίες συναδέλφων εργαζομένων μας!