- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στηρίζει τους αγρότες

 Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στηρίζει τον αγώνα που δίνουν οι Αγρότες , έναν αγώνα επιβίωσης και αξιοπρέπειας. Κάθε χρόνο τα πράγματα στον πρωτογενή τομέα χειροτερεύουν και πλήττονται βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων , όσων απασχολούνται σε αυτόν.

Η υπερφορολόγηση , τα νέα χαράτσια , οι χαμηλές και εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων , οι μειώσεις των επιδοτήσεων , του Φ.Π.Α του ειδικού φόρου καυσίμου αλλά και το μεγάλο κόστος παραγωγής συντελούν στο μαρασμό και την εξαφάνιση των μικρομεσαίων αγροτών.

Όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική στον πρωτογενή τομέα , το μόνο σίγουρο είναι ότι όλο και πιο πολλοί θα εγκαταλείπουν τις καλλιέργειες , χιλιάδες νέα στρέμματα θα μείνουν ακαλλιέργητα αλλά το βασικότερο είναι ότι απαξιώνετε ένας τομέας ο οποίος θα μπορούσε να συμβάλλει σημαντικά μέσα από την παραγωγική διαδικασία να αποτελέσει το άρμα για την έξοδο από την κρίση.

Ο αγώνας των αγροτών θα πρέπει να στηριχτεί από όλους , να γίνει και δικός μας αγώνας γιατί ο στόχος είναι κοινός. Να σταματήσουν και να αποτραπούν αυτές οι βάρβαρες πολιτικές που επιβάλλουν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις , πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας. Καλούμε όλους τους αγρότες του νομού να ενισχύσουν το μπλόκο στον Ε-65 και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες αγώνα και αντίστασης.