- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το ΚΚΕ Καρδίτσας αποχαιρετά την Ντίνα Μπαντή

Η Τ.Ε Καρδίτσας του ΚΚΕ αποχαιρετά με βαθειά θλίψη τη συντρόφισσα Ντίνα Μπαντή που «έφυγε»  από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Η συντρόφισσα Ντίνα γεννήθηκε στην Άμπελο Καρδίτσας το 1958 από γονείς αγρότες οι οποίοι μεγάλωσαν και γαλούχησαν την ίδια και τα 2 αδέρφια της με τα ιδανικά του ΚΚΕ. Οι γονείς της ήταν μαχητές του ΔΣΕ και μάλιστα η μητέρα της τραυματίστηκε σε μάχη στο Καρπενήσι. Ο παππούς της και οι θείοι της ήταν πολιτικοί πρόσφυγες στην Τασκένδη και στην Πολωνία.

Η συντρόφισσα Ντίνα από μικρή ηλικία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, όμως δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Πάλεψε παλικαρίσια ενάντια στα προβλήματα και αναδείχτηκε σε πραγματική μαχήτρια. Ταυτόχρονα άρχισε να αναπτύσσει αγωνιστική δράση από όταν ήταν ακόμα μαθήτρια οργανώνοντας την πρώτη αποχή στο σχολείο μαζί με άλλους πρωτοπόρους μαθητές.

Το 1991 οργανώθηκε στο ΚΚΕ, σε μια πολύ δύσκολη και σημαντική περίοδο για το Κόμμα μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές στις χώρες του σοσιαλισμού  και την εσωκομματική διαπάλη. Η σ/φ. Ντίνα από την πρώτη στιγμή έδωσε όλες τις δυνάμεις της για την ισχυροποίηση του Κόμματος στην περιοχή μέσα από κάθε κομματική χρέωση που ανέλαβε. Υπήρξε γραμματέας Α.Ε πόλης Καρδίτσας, μέλος της Ν.Ε και του Ν.Γ. Καρδίτσας, μέλος της Ε.Π Θεσσαλίας, γραμματέας της ΚΟΒ ΕΒΕ.

Ξεχωριστή ήταν η συμβολή της στο γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα. Για χρόνια υπήρξε πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Καρδίτσας και μέχρι και σήμερα μέλος του Δ.Σ. Είχε πάντα έγνοια για το πώς οι γυναίκες του μόχθου  θα τραβηχτούν στον αγώνα. Είχε βαθειά πεποίθηση ότι είναι καθοριστική η συμμετοχή γυναικών εργατριών, αγροτισσών, αυτοαπασχολουμένων για  το λαϊκό το κίνημα συνολικά.

Συνέβαλε καθοριστικά να αναδειχθούν νέα γυναικεία στελέχη τόσο στο κίνημα όσο και στο Κόμμα. Η συντρόφισσα Ντίνα τίμησε μέχρι το τέλος της ζωής της την ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του ΚΚΕ.

Η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια σε όλη της την οικογένεια, στους γονείς της, στην κόρη και τα εγγόνια της, στα αδέρφια της.