- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το ΚΚΕ Καρδίτσας για τα προβλήματα από την πανδημία στις εκπαιδευτικές μονάδες

Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ σε συνέντευξη τύπου που έδωσε την Παρασκευή 6 Νοέμβρη παρουσίασε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις εκπαιδευτικές  μονάδες του νομού από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο Αστέρης Χαλάτσης μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ και της ΤΕ Καρδίτσας τόνισε:

«Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες στιγμές, που αφορούν τις αντοχές του δημόσιου συστήματος  υγείας, με κλειστές πάλι τις πόλει, με εργαζόμενους και επαγγελματίες στο χείλος του γκρεμού και πάνω από όλα με μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Πριν ακόμα κλείσουν οι πληγές της Καρδίτσας από την πλημμύρα, βιώνουμε τις συνέπειες  της πανδημίας και στο χώρο της παιδείας.

Είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο το κλείσιμο τμημάτων που δυστυχώς μέρα με τη μέρα παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.

Έγκαιρα και πριν ακόμα  φτάσουμε στα σημερινά  ανησυχητικά επίπεδα εξάπλωσης της νόσου, η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ,  με περιοδείες  στελεχών της  σε χώρους εκπαίδευσης   και συναντήσεις με στελέχη της , διαπίστωσε πως η κατάσταση στις σχολικές μονάδες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των μαθητών , των εκπαιδευτικών , και των οικογενειών τους.

Κατέληξε σε αυτή τη διαπίστωση  αφού- με ευθύνη της κυβέρνησης και των δημοτικών αρχών-ούτε επάρκεια σε προσωπικό καθαριότητας υπήρχε, ούτε επιπλέον διορισμοί  εκπ/κων  έγιναν, ούτε αυξημένες δαπάνες για υλικά καθαριότητας προβλέφτηκαν .

Κυρίως δεν υπήρξε καμιά πρόβλεψη για τήρηση των αυτονόητων για την ασφάλεια μέτρων(πχολιγάριθμα τμήματα, αξιοποίηση κατάλληλων δημοσίων χώρων και διαμόρφωσή τους σε αίθουσες διδασκαλίας κλπ).

Την ώρα που οι  εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας  επιβεβαιώνουν  την αναγκαιότητα λήψης αυτών των μέτρων ,  η κυβέρνηση  αποποιείται τις δικές της ευθύνες και τις μεταφέρει  στους  μαθητές και τους εκπαιδευτικούς .

Φτάσαμε έτσι:

με ότι αυτό σημαίνει για λειτουργία των σχολείων και την εξάπλωση της νόσου στην περιοχή μας.

Η ΤΕ Καρδίτσας  πρωτοστατεί για την ικανοποίηση των αιτημάτων που εκφράστηκαν από την εκπαιδευτική κοινότητα και  τις πρόσφατες κινητοποιήσεις του μαθητικού  κινήματος.

Απαιτούμε:

-Να γίνουν άμεσα δωρεάν μαζικά τεστ για όλους τους μαθητές και για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του νομού Καρδίτσας.

-Να τηρηθούν όλες οι απαραίτητες  διαδικασίες σε συνθήκες  κλειστών  σχολείων, με την εξ αποστάσεως διδασκαλία,  με την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού των μαθητών που τον χρειάζονται. Προφανώς αυτό να  αποτελεί  προσωρινή λύση αφού είναι βέβαιο πως   δεν λύνει βέβαια το πρόβλημα της ολόπλευρης μόρφωσης.

Η πολιτική της εμπορευματοποίησης, αλλά και η άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει τη δημόσια εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας είναι αυτή που πρέπει να καταδικαστεί και να απαντηθεί συντονισμένα από το εργατικό – λαϊκό κίνημα,

Σαν ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ θέλουμε να δηλώσουμε πως δεν πρόκειται να μείνουμε σιωπηλοί μπροστά στη λαίλαπα των νέων αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζουν. Παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, θα προβάλουμε τις διεκδικήσεις μας, θα οργανώσουμε τον αγώνα μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.»