- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το ΚΚΕ στο πλευρό των κατοίκων για αποζημιώσεις στο 100% και έργα

Περιοδεία στο κατεστραμμένο Μουζάκι, που μία εβδομάδα μετά τις πλημμύρες παραμένει σε τραγική κατάσταση -όπως άλλωστε όλη η Καρδίτσα- πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την βουλευτή του Κόμματος, Διαμάντω Μανωλάκου. Το ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή [1] για την αποζημίωση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής οι οποίοι είναι σε απόγνωση καθώς είδαν σε λίγα λεπτά κόπους και περιουσίες να χάνονται. Η βουλευτής τους εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ που από την πρώτη στιγμή της καταστροφής βρίσκεται στο πλευρό τους και θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους, παρεμβαίνοντας σε κάθε επίπεδο, δήμο, Περιφέρεια και Βουλή. Επίσης, τους κάλεσε να μην εφησυχάσουν από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για μέτρα και αποζημιώσεις, καθώς, όπως και στο παρελθόν με πιο πρόσφατο παράδειγμα την Εύβοια, είναι μεγάλα λόγια. Άλλωστε, σχεδόν ενάμιση μήνα μετά ακόμα οι αντίστοιχοι πληγέντες της Εύβοιας ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις από τα «μέτρα στήριξης» της κυβέρνησης, τα οποία δεν καλύπτουν όλους όσοι είδαν το βιος τους να καταστρέφεται.

Παράλληλα, η Δ. Μανωλάκου ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ -που άφησαν στο έλεος τους κατοίκους όχι μόνο της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά όλης της χώρας- αλλά και της Τοπικής Διοίκησης που δεν προχώρησαν στα αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και πρόληψης της καταστροφής. Άλλωστε, τα όποια έργα χρηματοδοτούνται, είπε, είναι προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι των λαϊκών στρωμάτων. Αυτά άλλωστε τα χρηματοδοτούμενα έργα αποφέρουν κέρδος στους επιχειρηματίες.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, η Δ. Μανωλάκου είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο Μουζακίου, Φάνη Στάθη, από τον οποίο ενημερώθηκε για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Αυτές τις καταστροφές η βουλευτής του ΚΚΕ σε δήλωσή της τις χαρακτήρισε βιβλικές και σημείωσε πως «όλες οι υποδομές αποδείχθηκαν όχι μόνο ότι ήταν σαθρές, αλλά δεν θα μπορούσαν να αντέξουν».