- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το ΚΠΕ Μουζακίου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«Το περιβάλλον είναι ένα διαχρονικό αγαθό, δεν γνωρίζει σύνορα και συνδέεται με την αρχή της Αειφορίας. Σύμφωνα με την ΕΕ υποχρέωση της παρούσας γενιάς είναι να το παραδώσει στις επόμενες γενιές, εάν όχι στην ίδια, τότε σε καλύτερη κατάσταση.»

H Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που φέτος είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης, καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1972, με στόχο την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα. Φορείς και πολίτες, πρέπει να δράσουμε από κοινού απέναντι στα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής. Το περιβάλλον είναι σύμφυτο με την ίδια την ύπαρξή μας, με την ποιότητα της ζωής μας και επηρεάζει άμεσα την υγεία μας, ενώ παράλληλα οι υπηρεσίες των οικοσυστημάτων και οι πράσινες υποδομές μας προσφέρουν  ανεκτίμητες υπηρεσίες για την οικολογική ισορροπία του πλανήτη και την προστασία της βιοποικιλότητας και του κλίματος.

Το Κ.Π.Ε. Μουζακίου στο πλαίσιο της 5ης Ιουνίου, Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Βατσουνιάς, Δρακότρυπας και του νηπιαγωγείου Δρακότρυπας, αλλά και τη στήριξη και συμπαράσταση του εργοστασίου φυσικού μεταλλικού νερού «ΘΕΟΝΗ», που προσέφερε προϊόντα του στους μαθητές και εκπαιδευτικούς των παραπάνω σχολείων, διοργάνωσε εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Βατσουνιάς με θέμα το «ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΓΗ».

Οι μαθητές παρακολούθησαν εισηγήσεις σχετικές με το νερό, ενώ πήραν μέρος και σε ανάλογες δραστηριότητες και παιχνίδια. Συγκεκριμένα ενημερώθηκαν για το νερό στον πλανήτη, την αξία του και την ολοένα αυξανόμενη κατανάλωση. Συζήτησαν για τη χρήση του νερού παλιότερα και σήμερα και έγινε αναφορά στους κινδύνους και την αναγκαιότητα της ορθολογικής χρήσης και εξοικονόμησής του.

Οι μαθητές με ιδιαίτερη θέρμη και υπερηφάνεια επεσήμαναν ότι έχουν το πιο καθαρό και καλό νερό στον κόσμο και δεσμεύτηκαν να προστατεύουν το περιβάλλον και ιδιαίτερα τα πεντακάθαρα νερά της περιοχής τους.