- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας σε εκδήλωση στην Πάτρα

Την Παρασκευή 15-4-2016 στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του πανεπιστημίου Πατρών , μαθητές και εκπαιδευτικοί των συμμετεχόντων Μουσικών Σχολείων  (Μ.Σ.)σε μια ανοιχτή συναυλία έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους κερδίζοντας επάξια το δυνατό χειροκρότημα του κοινού. Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε παρέλαση των Μουσικών Σχολείων στο κέντρο της Πάτρας , όπου 800 μαθητές με τρείς φιλαρμονικές τραγουδώντας ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους που ήταν πάνω από τρείς χιλιάδες.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία με το επιτελείο της προσέφερε ουσιαστική στήριξη σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του φεστιβάλ. Ακολούθησε μια μικρή συναυλία με τα Μ.Σ. Πάτρας, Σιάτιστας, Λευκάδας  , Καρδίτσας και  ενός Μ.Σ. από τη Ρουμανία.

Το πρόγραμμα κορυφώθηκε την Κυριακή, ημέρα λήξης του φεστιβάλ Μ.Σ., με το μεγάλο αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη.

Την Καρδίτσα εκπροσώπησε το  Μ.Σ. Καρδίτσας , με το σύνολο της «Μπαντίνας» υπο τη Δ/νση του Μαέστρου κ. Άγγελου Παλαπέλα. Η άψογη εμφάνιση των μαθητών μας ήταν αποτέλεσμα της σωστής προετοιμασίας και της αγάπης για τη μουσική.

Με το φεστιβάλ αυτό τα Μ.Σ. απέδειξαν περίτρανα την ουσιαστική και αποτελεσματική δουλεία τους, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους.

Τους μαθητές συνόδεψαν ο Δ/ντής του  Σχολείου κ. Ριζάς Σωτήριος , η καθηγήτρια κ. Ντάσκα Μαρίνα και μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.