- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το ΠΑΜΕ Καρδίτσας για τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιταγή εργασίας

Το νέο πρόγραμμα, που ανακοινώθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου εργασίας και μετατρέπει το επίδομα ανεργίας σε επιταγή εργασίας, αποτελεί μεγίστη πρόκληση και πρέπει να απαντηθεί αγωνιστικά και διεκδικητικά από κάθε συνδικαλιστική οργάνωση!

Σε μια περίοδο που η ανεργία έχει κοκαλώσει σε υψηλά επίπεδα και η προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους έχει εκμηδενιστεί, η ελάχιστη βοήθεια του επιδόματος ανεργίας, το κουτσουρεμένο ποσό των 360 ευρώ, που λαμβάνει μόλις το 10% των ανέργων, δίνεται απλόχερα στους εργοδότες, μπαίνει στην ουσία μέσα στο τζίρο τους!

Ένα επίδομα, που στηρίζεται αποκλειστικά στον κόπο και τον ιδρώτα χιλιάδων εργαζομένων,  μετατρέπεται σε άμεση ενίσχυση των εργοδοτών με ζεστό χρήμα.

Αποτελεί νέα μορφή ομηρίας! Μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, ο εργαζόμενος γίνεται έρμαιο στην εργοδοσία, ανοίγει φάμπρικα “οικειοθελών αποχωρήσεων”, που θα βαφτίζονται στη συνεχεία προσλήψεις ανέργων, ως αποτέλεσμα των ανύπαρκτων δεσμεύσεων που αναλαμβάνουν δήθεν οι εργοδότες. Γι’ αυτό οι εργοδοτικές οργανώσεις έσπευσαν να χειροκροτήσουν πρώτες την ανακοίνωση του προγράμματος.

Παράλληλα η μετατροπή του επιδόματος σε επιταγή εργασίας δημιουργεί νέο χτύπημα στους κλαδικούς μισθούς, νέο μηχανισμό μειώσεων σε κλάδους και επιχειρήσεις.

Αυτή είναι τα πρώτα μέτρα της “δίκαιης ανάπτυξης” που έχει κάνει σύνθημα τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση, προσπαθώντας να παραπλανήσει τους εργαζόμενους και να καλλιεργήσει ακόμα περισσότερες αυταπάτες.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν πρέπει να επιτρέψουν να περάσει αυτή η πρόκληση! Καλούμε τα Σωματεία να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στη σύσκεψη που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη και ώρα 7 το απόγευμα για το μείζον ζήτημα της ανεργίας και την προστασία του λαϊκού εισοδήματος.

 

Είναι ανάγκη εδώ και τώρα, να δυναμώσει η πάλη για άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

 

Να διεκδικήσουμε: