- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το ρεκόρ της μεγαλύτερης πουτίγκας διεκδικεί η Καρδίτσα

Το μεγαλύτερο και πιο … γλυκό ρεκόρ του κόσμου διεκδικεί η Καρδίτσα που παρασκεύασε μία πουτίγκα 100 μέτρων !!! Το όλο εγχείρημα ανέλαβε ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών του Νομού στα πλαίσια της Παυσιλυπούπολης που διοργανώνουν αυτό το διάστημα στο Παυσίλυπο η Περιφερειακή Ενότητα, ο Δήμος Καρδίτσας και το Επιμελητήριο.

poutigka-a

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, λοιπόν, στο άλσος του Παυσιλύπου, 30 περίπου ζαχαροπλάστες του Συλλόγου, ζαχαροπλάστες και μαθητές σχολών ζαχαροπλαστικής που ήρθαν στην Καρδίτσα από άλλες θεσσαλικές πόλεις για το σκοπό αυτό, ξεκίνησαν να φτιάχνουν την παραδοσιακή πουτίγκα, ένα γλυκό άκρως χριστουγεννιάτικο και γιορτινό που στην Καρδίτσα είναι γνωστό και ως κοφτή.

poutigka-b

Για να παρασκευαστεί όλη αυτή η εντυπωσιακά μεγάλη ποσότητα πουτίγκας χρειάστηκαν 500 κιλά ζάχαρη, 500 κιλά αλεύρι, 6.000 αυγά, 400 λίτρα γάλα και 50 κιλά καρύδια.

poutigka-c

Τα ταψιά για το ψήσιμο του παντεσπανιού ΄΄πήραν φωτιά΄΄, τα καζάνια για την κρέμα και το σιρόπι ξεχείλισαν από γλύκα και πολύ σύντομα το άλσος του Παυσιλύπου ανέδιδε τα πιο υπέροχα αρώματα σε ένα σκηνικό άκρως γιορτινό.

poutigka-d

Παρών στην όλη διαδικασία ήταν  και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας κ. Ιωάννης Γλύκος.

poutigka-e

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βύρων Παππάς ήταν εκεί επίσης από νωρίς εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για το όλο εγχείρημα μέσα από το οποίο η Καρδίτσα βρέθηκε στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος.

Είναι γεγονός, πως καθ ΄ όλη τη διάρκεια της πρωτότυπης αυτής δράσης υπήρξε τηλεοπτική κάλυψη από κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας κάνοντας την περιοχή μας γνωστή κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

poutigka-f

Την ικανοποίησή του για την άρτια οργάνωση του όλου εγχειρήματος και την επιτυχία του εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας κ. Ι. Κουφόπουλος τονίζοντας πως στόχος ήταν αφ’ ενός να αναδείξουν  την τοπική πουτίγκα και αφ’ ετέρου  το υψηλό επίπεδο των ζαχαροπλαστών της περιοχής μας και των καταστημάτων τους. Εξάλλου, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στην Παυσιλυπούπολη με δικό του σπιτάκι – εργαστήριο γλυκισμάτων που μοιράζονται στα παιδιά.

Γύρω στις 12.00 το μεσημέρι, το τεράστιο αυτό γλυκό ήταν έτοιμο για να το γευτούν οι  Καρδιτσιώτες και πραγματικά δεν έμεινε ούτε κομμάτι. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, ενώ το παρών έδωσαν και αρκετές τάξεις μαθητών από σχολεία της πόλης.

Συνολικά προσφέρθηκαν 5.000 μερίδες γλυκού με την Καρδίτσα να κατακτά επάξια το ρεκόρ της μεγαλύτερης πουτίγκας του κόσμου.

Τόσο οι διοργανωτές, όσο και ο κόσμος που συμμετείχε απόλαυσαν στο έπακρο την ξεχωριστή αυτή εμπειρία και πλέον το εγχείρημα της επόμενης χρονιάς θα είναι η παρασκευή της μεγαλύτερης νουγκατίνας!