- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το ΣΔΕ Καρδίτσας στον Μύλο των Ξωτικών

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καρδίτσας ζει ήδη στο πνεύμα τους. Έτσι, την Τρίτη 17-12-2019, εκπαιδευόμενοι/ες καθώς και εκπαιδευτές/τριες από το σχολείο της Καρδίτσας αλλά κι από το παράρτημα των Σοφάδων επισκέφτηκαν τον Μύλο των Ξωτικών.

Πρώτη στάση τους τα συγκρουόμενα, όπου όλοι μαζί διασκέδασαν και γέλασαν με την ψυχή τους. Στη συνέχεια, στο σπιτάκι της ζωγραφικής προσώπου τα ξωτικά μεταμόρφωσαν τα πρόσωπά τους  με χριστουγεννιάτικες εμπνεύσεις και χρώματα. Μετά το «τρένο του θανάτου» (rollercoaster) τους «απογείωσε» … και το «μαγικό σπίτι» (magichouse) τους «μάγεψε». Φυσικά φωτογραφήθηκαν με τα ξωτικά στο Ταχυδρομείο τους στέλνοντας το καθιερωμένο γράμμα τους στον  Άη Βασίλη, λίγο πριν τον συναντήσουν στο όμορφο σπιτάκι του.

Τέλος, τους δόθηκε μια μοναδική ευκαιρία στο Παραμυθόσπιτο των Ξωτικών, εκεί όπου μικροί και μεγάλοι ταξιδεύουν στον κόσμο των παραμυθιών, να ακούσουν ένα όχι και τόσο γνωστό γι’αυτούς παραμύθι για την ομορφιά του ανθρώπου φεύγοντας εντυπωσιασμένοι. Με τις καλύτερες των εντυπώσεων πήραν τον δρόμο του γυρισμού ανανεώνοντας το ταξίδι στον κόσμο των Χριστουγέννων για την επόμενη χρονιά.

Ευχαριστούμε θερμά την οργανωτική επιτροπή του ΜΥΛΟΥ για την προσφορά τους να μας χαρίσουν δωρεάν είσοδο στα παραπάνω παιχνίδια.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Πολλοί από τους μαθητές μας είναι ΡΟΜΑ και μετανάστες. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ 2014-2020)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.