- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων για τη Λευκή Νύχτα

Την Τρίτη 5 Νοέμβρη αντιπροσωπεία του ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας πραγματοποίησε παρέμβαση στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Καρδίτσας ενόψει της Λευκής Νύχτας, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοέμβρη και προβλέπει ότι τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 2 τα ξημερώματα.

Τονίστηκε η πείρα, που έρχεται από άλλες περιοχές για την καταστρατήγηση του ωραρίου των εργαζομένων, του 11ωρου, που προβλέπεται για τη σωματική και πνευματική ανάπαυσή τους, καθώς και του γεγονότος ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν πληρώθηκαν οι υπερωρίες, οι οποίες δόθηκαν ως ρεπό από τους εργοδότες. Τονίστηκε η αναγκαιότητα να εξασφαλιστεί η πληρωμή των ωρών εργασίας πέραν του κανονικού ωραρίου ως υπερωριακές και νυχτερινές.

Η  συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια της παρέμβασης, που έγινε το προηγούμενο διάστημα για το ίδιο θέμα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Εκεί, λοιπόν, η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου έσπευσε να εγκρίνει το χρηματικό ποσό για τις διάφορες εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν μέσα στα πλαίσια της «Λευκής νύχτας» και δεν πήρε καμιά απόφαση για την παράταση του ωραρίου λειτουργίας, όπως προβλέπεται από το ν. 3377/2005, αρθ.12.

Φαίνεται, λοιπόν, καθαρά ότι σε αντίθεση με τη μέριμνα, που δείχνει, για το «θεαθήναι» και τα διάφορα hapenings, βάζει πλάτη στην αδήλωτη και μαύρη εργασία, με αποτέλεσμα να αφήνει ξεκρέμαστους εργαζόμενους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους της πόλης, εφόσον δεν υπάρχει καμιά απόφαση για τη διεύρυνση του ωραρίου, η οποία έπρεπε να είχε ήδη αναρτηθεί στο Διαυγεια, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Καταγγέλλουμε την Περιφερειακή αρχή και την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου και καλούμε τους εργαζόμενους να μην σκύβουν το κεφάλι, να αποτινάξουν το φόβο, τη μοιρολατρία, να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για τους υπεύθυνους που δεν είναι άλλοι από μεγαλοεργοδοσία – Περιφέρεια – Κυβέρνηση και ΕΕ και οργανωμένοι στο Σωματείο να διεκδικήσουν:

Ολοι στην πικετοφορια Παρασκευη 8 Νοεμβρη – 9 μμ κεντρικη πλατεια