- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το ύστατο χαίρε στον Επίσκοπο Ρεντίνης Σεραφείμ

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, σε κλίμα συγκίνησης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος Μακαριστός Επίσκοπος Ρεντίνης κυρός Σεραφείμ.

Νωρίτερα είχε τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Λαρίσης Ιγνατίου, Κορωνείας Παντελεήμονος, Αυλώνος Χριστοδούλου, Καστορίας Σεραφείμ, Φθιώτιδος Νικολάου, Κοζάνης Παύλου, Κυθήρων Σεραφείμ, Φωκίδος Θεοκτίστου, Θηβών Γεωργίου, Ιλίου Αθηναγόρου, Κίτρους Γεωργίου, Ελασσώνος Χαρίτωνος, Τρίκκης Χρυσοστόμου και του οικείου Ποιμενάρχου Μητρ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμοθέου.

Για τη βιοτή του εκλιπόντος ιεράρχου ομίλησε ο οικείος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου.

Το πρωί είχε τελεστεί η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου

Η ταφή έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του Ιερού Ενοριακού Ναού της Αγίας Παρασκευής πόλεως Καρδίτσης.

Σημειωτέον ότι ο εκλιπών ιεράρχης τα τελευταία χρόνια της ζωής του ταλαιπωρήθηκε από την επάρατο νόσο και έδωσε άνιση μάχη υπομένοντας καρτερικά τη δοκιμασία που σήμερα τον οδήγησε κοντά στο Θεό.

 

Από τη romfaia.gr