- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας συμμετέχει στo At the School of Open Cohesion

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας είναι ένα από τα τέσσερα σχολεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας που επελέγη ώστε να συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “A Scuola di Open Coesione”.

Σκοπός του εν λόγω προγράμματος, είναι η γνωριμία και η καλλιέργεια του ενδιαφέροντος των νέων για τα έργα που υλοποιούνται στη Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλία μέσω της πολιτικής συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω ΕΣΠΑ.

Οι μαθητές με την εποπτεία εκπαιδευτικού κατά το τρέχον σχολικό έτος (από Νοέμβριο-Απρίλιο) θα εκπονήσουν ερευνητική εργασία σχετικά με έργο που υλοποιήθηκε στην περιοχή μας με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από το ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Η ερευνητική εργασία θα περιλαμβάνει δεδομένα και στοιχεία για το έργο που υλοποιήθηκε. Η νικήτρια ομάδα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες τον Οκτώβριο του 2020 κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων.

Θερμά ευχαριστούμε το Δήμο Καρδίτσας και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών για την καθοριστική συμβολή τους για την επιλογή έργου που υλοποιήθηκε στο Δήμο μέσω ΕΣΠΑ.