- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το 1o Λύκειο Καρδίτσας στην Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής

Η ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας παρουσίασε, την Τρίτη 17-04-2018, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων project με θέμα: «Η εξάλειψη των πλαστικών σακουλών και η προστασία της θαλάσσιας ζωής».

Οι μαθήτριες Μαρία Ραφαηλία Σαριδάκη, Κωνσταντίνα Μαυρογιάννη της Γ΄τάξης και οι μαθητές Ευάγγελος Κάσσος, Χρίστος Κεραμίδας της Β΄τάξης, μέλη της ομάδας, παρουσίασαν με επιτυχία το project και απάντησαν σε ερωτήσεις βουλευτών, μελών της επιτροπής, που εγκωμίασαν την προσπάθεια και το αποτέλεσμα των μαθητών.

Την ομάδα των μαθητών προσκάλεσε η πρόεδρος της επιτροπής κα Κατερίνα Ιγγλέση, βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α του Ν. Χαλκιδικής, ενώ την ομάδα υποδέχθηκαν οι κα Παναγιώτα Βράντζα, βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α του Ν Καρδίτσας, μέλος της επιτροπής και ο κος Κώστας Τσιάρας, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Ν. Καρδίτσας.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής παραυρέθηκαν επίσης  η εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Τεχνολογίας κα ΣοφίαΛαπατά και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Ο.ΑΝ κος Δημήτρης Πολιτόπουλος.

Την ομάδα συντόνισαν και συνόδεψαν στη Βουλή οι καθηγητές κα Χρυσούλα Γκορίλα, Χημικός και ο κος Αναστάσιος Νομικός, Φυσικός.

Η συνεδρίαση βρίσκεται στη διεύθυνση: tinyurl.com/voulitv,ενώ η εργασία της ομάδας θα παρουσιαστεί και στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο «Δημιουργική Πολυφωνία στο Σύγχρονο Σχολείο», που συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων.