- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Μουζακίου

Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Μουζακίου πραγματοποίησαν  μαθητές/τριες της Α΄τάξης του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας την Παρασκευή 23-11-2018. Η επίσκεψη είχε στόχο την ενημέρωση των μαθητών για τους κινδύνους που απειλούν το φυσικό περιβάλλον καθώς και στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία του  και πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών , κ. Σχοινά Βασιλικής , κ. Θεολόγη Φωτεινής και κ. Τσιαντή Αικατερίνης.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να παρατηρήσουν είδη φυτών  και ζώων που ευδοκιμούν στην περιοχή μας, ψάρια που ζουν στα ποτάμια και στις λίμνες του νομού μαςκαι να γνωρίσουν τους παράγοντες που  απειλούν με εξαφάνιση κάποια από αυτά τα τελευταία χρόνια καθώς και  τρόπους προστασίας τους.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα περιηγήθηκαν στο δάσος με τη συνοδεία των καθηγητών τους και την υπεύθυνη του περιβαλλοντικού κέντρου. Είδαν από κοντά τα δέντρα, τη βλάστηση, τη ζωή του δάσους,  οσμίστηκαν τις μυρωδιές της φύσης και μίλησαν για τα ζώα και πτηνά που κατοικούν σ αυτό.

Κατόπιν  συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες  και γνώρισαν βιωματικά τον τρόπο προσανατολισμού στο δάσος ενώ παράλληλα έμαθαν να ξεχωρίζουν κάποιες κατηγορίες βοτάνων και τη χρησιμότητά τους .