- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τράπεζες και Δημόσιο εφοδιάζουν με χρήμα τους αυτοκινητόδρομους

Αδιάκοπη είναι η ροή χρηματοδότησης προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της λειτουργικής ολοκλήρωσης των αυτοκινητόδρομων τον Μάρτιο του 2017. Οι πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου Υποδομών είναι στις 8 Ιουλίου με την εντολή πληρωμής 36,5 εκ.ευρώ στην Ολυμπία Οδό.

Η απόφαση της εντολής πληρωμής στην Ιόνια Οδό είναι “κουτσουρεμένη” μιας και είναι έναντι λόγω έλλειψης πίστωσης. Το συνολικό ποσό ανέρχετο σε 55εκ.ευρώ και αφορά την πιστοποίηση αποζημίωσης Πρόσθετης Χρηματοδοτικής Συμβολής Δημοσίου.

Στην Ολυμπία Οδό τώρα ή έγκριση δέσμευση των 3,09εκ.ευρώ αφορά την 10η Πιστοποίηση Αποζημιώσεων Παρελθόντος βάσεις της από 29.11.13 συμπληρωματικής συμφωνίας του Δημοσίου με τον παραχωρησιούχο.

Σε όλη αυτή την περίοδο το Υπουργείο Υποδομών “εφοδιάζει” με χρήματα από το ΠΔΕ τις παραχωρησιούχους καθώς είμαστε στην τελική ευθεία με τα έργα να έχουν ωριμάσει εμφανώς και τις παραδόσεις τμημάτων να είναι επιτέλους στον ορίζοντα.

Σημαντική συμβολή σε αυτή την ωρίμανση σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com έχουν και οι Τράπεζες που συμμετέχουν στο εγχείρημα των δρόμων και μάλιστα σε μεγαλύτερο ποσοστό από το Δημόσιο.

ΠΗΓΗ : ypodomes.com