- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τρία έργα οδικής ασφάλειας ξεκινούν στην Π.Ε. Καρδίτσας

Τρία οδικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 313.000,00 ξεκινούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τις συμβάσεις κατασκευής των έργων. Τα έργα χρηματοδοτούνται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα:

1) «Βελτιωση σημανσης και τοποθετηση στηθαιων ασφαλειας στο επαρχιακο-εθνικο δικτυο της π.ε. καρδιτσας-χρηση 2017», προϋπολογισμού 140.000,00 ευρώ

2) «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Π.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 2017-2018», προϋπολογισμού 100.000,00 ευρώ

3) «Προμηθεια χρωματος διαγραμμισης οδικου δικτυου π.ε. καρδιτσας χρηση 2017», προϋπολογισμού 73.000,00 ευρώ

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Με προγραμματισμό, ιεράρχηση και σχέδιο, συνεχίζουμε μαζί με τις υπηρεσίες μας τις προσπάθειές  για την αύξηση του βαθμού της οδικής ασφάλειας στους δρόμους της Θεσσαλίας διευκολύνοντας την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη μεταφορά των εμπορευμάτων. Παρά τους περιορισμένους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας, βελτιώνουμε το οδικό δίκτυο ευθύνης μας όπου υπάρχει ανάγκη».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος σημείωσε τα εξής: «Η δουλειά που γίνεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι καθημερινή και σημαντική. Σε ένα μεγάλο οδικό δίκτυο με συνεχής φθορές από τον καιρό και τη χρήση, δρομολογούμε έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας. Τα χρήματα βέβαια δεν επαρκούν και οι ανάγκες ιεραρχούνται με βάση την επικινδυνότητα και την καταγραφή από τις Υπηρεσίες μας».

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

1) «Βελτιωση σημανσης και τοποθετηση στηθαιων ασφαλειας στο επαρχιακο-εθνικο δικτυο της Π.Ε. Καρδιτσας-χρηση 2017», προϋπολογισμού 140.000,00 ευρώ

Το αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας αφορά εργασίες  κατακόρυφης σήμανσης και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας  στο εθνικό-επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε Καρδίτσας. Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν με βάση την εγκεκριμένη μελέτη είναι:

Όπου γίνεται  αντικατάσταση φθαρμένης πινακίδας ή και στύλου, θα γίνεται  αφαίρεση-αποσύνδεση της  φθαρμένης πινακίδας και καθαίρεση του στύλου ή των στύλων, αν απαιτείται, μεταφορά και την παράδοση στην αποθήκη της υπηρεσίας.

2) «Αποκατασταση-επεκταση ηλεκτροφωτισμου στο οδικο δικτυο Π.Ε. Καρδιτσας 2017-2018», προϋπολογισμού 100.000,00 ευρώ

Το έργο περιλαμβάνει κυρίως την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού σε διάφορους υφιστάμενους κόμβους του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΕ Καρδίτσας με τοποθέτηση επιπλέον ιστών, φωτιστικών σωμάτων κτλ καθώς και την αποκατάσταση μεγάλης έκτασης ζημιών στους κόμβους ή τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων. Όπου απαιτείται θα εκτελείται και η απαραίτητη συντήρηση της εγκατάσταση του οδοφωτισμού που (ενδεικτικά) περιλαμβάνει την αντικατάσταση λαμπτήρων, μετασχηματιστών, φθαρμένων ή κατεστραμμένων υπόγειων καλωδίων, συντήρηση των ηλεκτρολογικών πινάκων, αντικατάσταση οργάνων σ’ αυτούς, συντήρηση πίλαρ κα για την βελτίωση του οδοφωτισμού, σύμφωνα με τις προκύπτουσες ή/και τρέχουσες ανάγκες της Υπηρεσίας. Επίσης θα αντιμετωπιστούν και έκτακτες καταστάσεις όπως πχ απομάκρυνση κατεστραμμένων ιστών, αποκατάσταση και θέση σε λειτουργία του φωτισμού του κόμβου από μεμονωμένο βραχυκύκλωμα κα. Τόπος εκτέλεσης του έργου είναι οι οδικοί άξονες και οι κόμβοι ηλεκτροφωτισμού στο σύνολο του εθνικού και επαρχιακού δικτύου αρμοδιότητας της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Καρδίτσας αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Καρδίτσας.

3) «Προμηθεια χρωματος διαγραμμισης οδικου δικτυου Π.Ε. Καρδιτσας χρηση 2017», προϋπολογισμού 73.000,00 ευρώ

To αντικείμενο αφορά προμήθεια χρώματος (λευκού – κίτρινου) , υάλινων σφαιριδίων και διαλύτη για την διαγράμμιση ασφαλτικού οδοστρώματος του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Στα πλαίσια της συντήρησης του οδικού δικτύου του Νομού το συνεργείο του τμήματος των Συγκοινωνιακών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π. Ε.  Καρδίτσας προβαίνει στη διαγράμμιση με τοποθέτηση υάλινων σφαιριδίων του ασφαλτικού οδοστρώματος σε διάφορα οδικά τμήματα.