- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τρία μετάλλια για τον Φωκιανό Καρδίτσας

Δυναμική για άλλη μια φορά η παρουσία του Καρδιτσιώτικου Ομίλου Αντισφαίρισης της πόλης μας Σ.Ο.Α.Κ. Φωκιανού στο “1o ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 2017”.

Το πρωτάθλημα  έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στις  8-9/04/2017 στα ανοικτά γήπεδα

(5 ΓΗΠΕΔΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΟΡΤΟΥ )   των αθλητικών εγκαταστάσεων του 0.Α.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ του κέντρου αντισφαιρίσεως Νέας Ιωνίας Βόλου και πήραν μέρος όλα τα παιδιά που ασχολούνται  με το άθλημα της αντισφαίρισης στο Βόλο, καθώς και όλων των νομών της Θεσσαλίας.

Την ευθύνη της όλης διοργάνωσης ανέλαβε ο Όμιλος Αντισφαίρισης μαγνησίας (Ο.Α.Μ) , υπό την αιγίδα της Ε’ Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας και της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Ε.Φ.Ο.Α.

Το πρωτάθλημα αποσκοπούσε στη μαζική συμμετοχή όσων περισσότερων παιδιών (αφορούσε μικρά παιδιά, παιδιά Δημοτικού, παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου)

Οι αγώνες χαρακτηρίσθηκαν  επιτυχείς λόγω της άρτιας οργάνωσης με το πρόγραμμα των αγώνων να κυλά χωρίς καθυστερήσεις και κυρίως λόγου του καλού καιρού που βοήθησε στη μεγάλη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων αθλητών –τριών από όλες τις πόλεις και όλους τους ομίλους της Κεντρικής Ελλάδας.

Για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων και για να κάνουν και περισσότερους αγώνες  οι μικροί αθλητές και αθλήτριες χωρίσθηκαν  σε γκρουπάκια των (4) τεσσάρων η (5)πέντε παιδιών και αφού έδιναν μεταξύ τους αγώνες με το σύστημα { Rount –robin– όλοι με όλους, ο καθένας έπαιζε τρείς (3) ή (4) αγώνες }, ο καλύτερος-ρη,  του κάθε γκρουπ, (δηλ. αυτός με τις περισσότερες νίκες, ή την καλύτερη διαφορά πόντων) κατατάσσονταν  πρώτος   1ος   ή 2ος κ.λ.π. στο εν λόγω  γκρούπακι  και καταλάμβανε το μετάλλιο της  πρώτης, δεύτερης, τρίτης ή τέταρτης  θέσης.

Ο Καρδιτσιώτικος  Όμιλος Αντισφαίρισης έλαβε μέρος τελικά στο πρωτάθλημα με (8) οκτώ αθλητές –τριες  σε όλες τις κατηγορίες αγώνων. Ο αθλητής Χαρόβας Αντώνιος και οι αθλήτριες Μπούτα Βασιλεία και Καβούρη Νεκταρία δεν κατάφεραν να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα αν και δηλώθηκαν, λόγου, μαθητικών υποχρεώσεων.

Αξίζει να τονίσουμε την πολύ καλή παρουσία που έκαναν οι αθλητές  του ΣΟΑΚ ΦΩΚΙΑΝΟΥ το Σαββατοκύριακο του Απριλίου που μας πέρασε  εκπροσωπώντας επάξια την πόλη μας και μάλιστα σε χορτάρινα γήπεδα στα οποία η αναπήδηση της μπάλας ήταν τελείως άγνωστη στους μικρούς αθλητές της πόλης μας.

 

Συγκεκριμένα:

 

Ο αθλητής Βενετίδης Νικόλαος, αν και παίρνοντας για πρώτη φορά μέρος σε αγώνες, βρισκόμενος σε καλή μέρα , στον πρώτο του αγώνα με τον αθλητή του Βόλου Χατζηβασίλογλου Ισαάκ, δεν άφησε πολλά περιθώρια στο αντίπαλο του κερδίζοντας τον αγώνα χωρίς να χάσει game. Έχοντας πάρει το βάπτισμα των αγώνων πλέον, ο αθλητής του ΣΟΑΚ ΦΩΚΙΑΝΟΥ, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, τεχνικά θαρραλέα και ήρεμα προσπέρασε και τους άλλους δύο αντίπαλος του, Γρηγοριάδη Μιχαήλ και Γκίκα Κων/νο αντίστοιχα με σχετική ευκολία στέλνοντας τον στην          (1η )Θέση στο γκρουπάκι του χωρίς καμία ήτα, καταλαμβάνοντας έτσι και το μετάλλιο της (1ης ) Θέσης

Ο αθλητής Τσεκούρας Ευάγγελος, αγωνίστηκε με τους πρώτους αντιπάλους του Μαρινόπουλο Κων/νο και Μελαχροινούδη Πανα/τη θαρραλέα αλλά και αγχωμένα. γιατί δεν μπόρεσε να συνηθίσει έγκαιρά το γλίστρημα στον χορτάρινο τάπητα και να πιάσει τον αγωνιστικό ρυθμό του, στοιχείο το οποίο τον εμπόδισε να αντιστρέψει υπέρ του, το πλεονέκτημα της έδρας των πρώτων αντιπάλων του. Στο τρίτο αγώνα του με τον αθλητή Ποντίδα Ιωάννη δεν υπέπεσε στο ίδιο λάθος .Έχοντας πάρει το βάπτισμα των αγώνων πήρε την πρωτοβουλία των επιθετικών ενεργειών του στον παιχνίδι και δεν άφησε κανένα περιθώριο νίκης στον αντίπαλο του, στέλνοντας τον στην  (3η) Θέση στο γκρουπάκι του  αφού είχε δύο ήττες και μία νίκη ,καταλαμβάνοντας το μετάλλιο της 3ης Θέσης.

 

Ο μικρός αθλητής Κόντος Φοίβος Σώζως αν και εμφανιζόμενος δεύτερη φορά σε αγώνες επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο και σθένος απολαμβάνοντας τον κάθε του αγώνα ξεχωριστά. Τον πρώτο του και στη συνέχεια δεύτερο αγώνα του, τους πέρασε  νικηφόρα, αφού έπαιξε έξυπνα και υπομονετικά, μαζεύοντας σιγά, σιγά τους πόντους της, αποσυντονίζοντας τις αντιπάλους του που έπαιζαν ποιο επιθετικά. Στον τρίτο του και τελευταίο αγώνα του επέβαλε τον δικό του ρυθμό από την αρχή έως το τέλος του αγώνα πιέζοντας τον αντίπαλο του στην πίσω ζώνη αναγκάζοντας του να κάνει αρκετά λάθη και να δώσει τον αγώνα στην Αθλητή της πόλης μας στέλνοντας την στην (1η)Θέση στο γκρουπάκι του  καταλαμβάνοντας το μετάλλιο της πρώτης (1ης ) Θέσης.

Ο αθλητής Τζέλλος Θωμάς ενώ ξεκίνησε ώριμα και δυναμικά τους αγώνες του σε άγνωστη για αυτόν και πρώτη φορά χορτάρινη επιφάνεια, μία βεβιασμένη αμυντική κίνηση τον ανάγκασε να γλιστρήσει βίαια και απότομα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μην μπορέσει να ολοκληρώσει την όλη του προσπάθεια όπως θα ήθελε και νικηφόρα.

Η αθλήτρια Γραπατσά Μαρίνα αφού προσπέρασε άνετα την αθλήτρια Ζαβού Αναστασία, αντιμετώπισε ώριμα και με δύναμη τις δύο (2) αρκετά καλές αθλήτριες Τέντα Αφροδίτη και Νάκου Αφροδίτη την οποίες και κέρδισε κρατώντας την ίδια τακτική. Στον τέταρτο αγώνα της με την αθλήτρια Πράπα Αγγελική και ενώ προηγούνταν στα game του αγώνα, δέχθηκε ένα break από δικός σφάλμα στο servis και σε συνδυασμό με μερικά αβίαστα λάθη, δεν τελείωσε νικηφόρα τον αγώνα της καταλαμβάνοντας έτσι  την (2η )Θέση στο γκρουπάκι της  (έχοντας 3 νίκες και 1 ήττα )και το μετάλλιο της δεύτερης  Θέσης.

Η αθλήτρια Συροπουλου Κωνσταντίνα, βρέθηκε να παίζει στον πρώτο της αγώνα με την ντόπια αθλήτρια Καρναβά Νικολέτα την οποία και προσπέρασε παίζοντας ψύχραιμα και τεχνικά Η συνέχεια την βρήκε να κερδίζει με τον ίδιο τρόπο και τον δεύτερο αγώνα της. Ο τρίτος αγώνας, την βρήκε να παίζει με την επίσης ντόπια αθλήτρια  Ντούλα Αναστασία η οποία αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της έδρας υπέρ της, κατάφερε να γύρει τον αγώνα υπέρ της στα κρίσιμα σημεία. Έχοντας έτσι λοιπόν δύο νίκες και μία ήττα στο σύνολο κατέλαβε έτσι την (2η)Θέση στο γκρουπάκι της και το μετάλλιο της δεύτερης Θέσης.

 

Ιδιαίτερο έπαινο αξίζει και η μικρή πρωτοεμφανιζόμενη αθλήτρια της πόλης μας Τσιακάρα Αναστασία η οποία παίρνοντας μέρος στην μικρότερη κατηγορία αγώνων , όχι μόνο εκπροσώπησε επάξια την πόλης μας αλλά κατάφερε να τελειώσει τους αγώνες της αήττητη καταλαμβάνοντας την (1η )Θέση στο γκρουπάκι της χωρίς καμία ήτα. κατακτώντας έτσι το μετάλλιο της (1ης ) Θέσης.

 

Ο αθλητής Γραπατσάς Φανούριος, καλά φορμαρισμένος και βρισκόμενος σε καλή μέρα με το servis του και τις επιστροφές του με πολλά winer πίσω και εμπρός ζώνης (αν και η κλήρωση τον έστειλε να παίξει και με αθλητή της Β΄ Λυκείου ο οποίος ήταν πολύ έμπειρος και πολύ δυνατός στο χόρτο)  δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Βολιώτες αντιπάλους του, τους οποίους προσπέρασε καταλαμβάνοντας  την (1η )Θέση στο γκρουπάκι του χωρίς καμία ήτα. καταλαμβάνοντας έτσι το μετάλλιο της (1ης ) Θέσης.

 

Β.

Ο όμιλος της Πόλης μας θα συμμετάσχει εκ νέου και στο

 1ο   Open Παλλαρισαϊκου Παιδικού τουρνούα 2017 το ΣΑΒ/ΚΥΡΙΑΚΟ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

 

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ  Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ 1Ο ΠΑΛΛΑΡΙΣΑΪΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ  ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2017 ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ  ΣΤΙΣ 22-23/04/2017

 

Ο Αθλητικός Σύλλογος Αντισφαίρισης Λάρισας (ΑΣΑΛ) σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρισας και τους συλλόγους τένις του νομού αλλά και όλους τους συλλόγους της Ε’ Ένωσης διοργανώνει “Open πρωτάθλημα για μικρά παιδιά και παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου, στις εγκαταστάσεις του με την ονομασία το

“1o OPEN ΠΑΛΛΑΡΙΣΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ 2017”

Οι εν λόγω αγώνες θα λάβουν χώρα στα ανοιχτά γήπεδα, (6  GREEN SET ) του Α.Σ.Α. Λάρισας  και θα πάρουν μέρος όλα τα παιδιά που ασχολούνται  με το άθλημα της αντισφαίρισης των νομών της Θεσσαλίας.

Εγγραφή (sing-in) στους αγώνες : Μισή ώρα πριν την κλήρωση των αντιστοίχων αγώνων.

Κλήρωση αγώνων : Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια των αγώνων στη Γραμματεία των γηπέδων του Α.Σ.Α.ΛΑΡΙΣΑΣ.

 

O Kαρδιτσιώτικος Όμιλος Αντισφαίρισης  Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ θα λάβει μέρος στους αγώνες   με εννέα( 9 ) αθλητές συνολικά: έξι  (5) αθλητές και πέντε  (4) αθλήτριες κατά επιλογή.

Συγκεκριμένα  με τους :

1)Βενετίδη Νικόλαο,  2)Τσεκούρα Ευάγγελο ,3) Φοίβο –Σώζω κόντο, 4)Τζέλλο Θωμά, & 6)Γραπατσά Φανούριο.

Και με τις:1)Τσιακάρα Αναστασία,,2)Μπούτα Βασιλεία,

3) Γραπατσά Μαρίνα & 4)Συροπούλου Κωνσταντίνα

Τους αθλητές θα συνοδέψει ο προπονητής του Ομίλου και προπονητής τους             κ .Θωμάς Γραπατσάς