- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Υλοποίηση δράσεων μελισσοκομικού προγράμματος για το έτος 2017

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσας, γίνονται γνωστά τα ακόλουθα: Οι μελισσοκόμοι που είναι δικαιούχοι Ενίσχυσης των Δράσεων      3.1«Εξοπλισμός για την διευκόλυνση των μετακινήσεων» και 3.2«Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», του μελισσοκομικού προγράμματος για την βελτίωση των γενικών συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων μελισσοκομίας για το έτος 2017, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση-δήλωση  στην Υπηρεσία μας μέχρι τις 14 Ιουνίου 2017.

Οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι για την Δράση 3.1, με την οποία  ενισχύεται η προμήθεια κυψελών αντικατάστασης, θα πρέπει να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον 20 κυψελών και να διαθέτουν μελισσοκομικό βιβλιάριο σε ισχύ (θεωρημένο) κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι για την Δράση 3.2, με την οποία  ενισχύεται η δαπάνη μετακίνησης τουλάχιστον εξήντα (60) παραγωγικών κυψελών, θα πρέπει να πληρούν τα εξής βασικά κριτήρια:

α) Να έχουν βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως επαγγελματίες αγρότες.

β) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον εκατόν δέκα (110) παραγωγικών μελισσοσμηνών

γ) Η ελάχιστη ακαθάριστη αξία της συνολικής γεωργικής παραγωγής τους να είναι 5.000 Ευρώ, με εξαίρεση τους μελισσοκόμους, οι οποίοι υπέβαλαν δήλωση ΟΣΔΕ για πρώτη φορά το 2016.

γ) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένο) κατά  την ημερομηνία της αίτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσας, στο τηλέφωνο 24413-55230 (αρμόδιος ο κ. Μ. Κρανής).

 

Ο

Αναπληρωτής Προϊστάμενος

της Δ/νσης

Δημήτριος Β. Κωστής

Γεωπόνος