- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Υπηρεσιακά … ποδήλατα στο Δήμο Καρδίτσας

Με στόχο να ενθαρρύνει τους υπαλλήλους του να χρησιμοποιούν ποδήλατο για τις εξωτερικές εργασίες που τους ανατίθενται και να περιοριστούν ταυτόχρονα στις απολύτως αναγκαίες  οι μετακινήσεις με τα υπηρεσιακά οχήματα εντός της πόλης, ο Δήμος Καρδίτσας προμηθεύθηκε οκτώ ποδήλατα για τις ανάγκες των υπηρεσιών του.

Η παραλαβή των υπηρεσιακών ποδηλάτων έγινε την Παρασκευή 31/8 από το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκο, παρουσία των Αντιδημάρχων Ψηφιακής Πολιτικής, Καινοτομίας & Δράσεων Νεολαίας  κ. Βασ. Κουρκούνα και  Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων & Αλληλεγγύης  κ. Ευαγ. Διαμαντή, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου.

Ειδικότερα δύο από τα ποδήλατα θα δοθούν για χρήση από τη Δημοτική Αστυνομία, δύο από την Τεχνική Υπηρεσία και Πολεοδομία του Δήμου, δύο από τις Διοικητικές και Οικονομικές Υπηρεσίες, ένα από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καρδίτσας και ένα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος δήλωσε σχετικά:“Η ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου από τους δημότες για τις αστικές μετακινήσεις τους αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Καρδίτσας  και είναι σημαντικό αυτό το μήνυμα να το στέλνουμε και με το δικό μας παράδειγμα. Η χρήση ποδηλάτων από τους υπαλλήλους του Δήμου πιστεύουμε οτι θα διευκολύνει τους ίδιους και τις υπηρεσίες τους στην καθημερινή τους εργασία, η οποία συχνά λόγω και της πολυδιάσπασης των υπηρεσιών σε διάφορα σημεία της πόλης απαιτεί πολλές μετακινήσεις.

            Ταυτόχρονα ενισχύει ακόμα περισσότερο το μήνυμα οτι η Καρδίτσα είναι η πόλη του ποδηλάτου.”