- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή Στεφανάκι της Τ.Κ. Δρακότρυπας

Αγαπητοί Πολίτες,  όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς  από την  επισυναπτόμενη εικόνα   ΄΄ κάποιοι ασυνείδητοι ΄΄ μετέτρεψαν την περιοχή  Στεφανάκι Δρακότρυπας σε ΄’Χωματερή ΄΄ .

Αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα έκαναν συστηματική εναπόθεση ελαστικών αυτοκινήτων, Απορριμμάτων, Σκουπιδιών, πλαστικών  με επικίνδυνα χημικά & εύφλεκτα υλικά , Λιπαντικά, παλιά έπιπλα κ,α,  ο δε εμποτισμός του εδάφους από ορυκτέλαια και Λιπαντικά  είναι πρωτοφανής .

Επειδή αυτή η εικόνα προσβάλλει τον πολιτισμό μας και επιβαρύνει το περιβάλλον με επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία, Καλούμε κάθε αρμόδιο  άμεσα να  φροντίσει για την απομάκρυνση αυτών των επικίνδυνων υλικών από το ΄΄Στεφανάκι Δρακότρυπας ΄΄ και  να αποκαταστήσει περιβαλλοντικά  αυτή την έκταση .

Πριν είναι αργά έχουμε υποχρέωση όλοι μας να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον.

Τα όργανα όμως οι αρχές και οι υπηρεσίες,  τοπικά και περιφερειακά έχουν περισσότερες υποχρεώσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και  τη φύλαξη των περιοχών αυτών .

Ας φροντίσουν να  τις τηρήσουν και με βάση την αρχή ΄΄ ο ρυπαίνων  πληρώνει ΄΄ να διερευνήσουν και να ελέγξουν  αυτή την υπόθεση, εντοπίζοντας   και  τιμωρώντας τους υπεύθυνους  .-

 

 

Μουζάκι 12-4-2016

Για την Περιβαλλοντική και Οικολογική Παρέμβαση

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τσιρογιάννης Ευριπίδης