- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Υποβολή αιτήσεων για την Αναδιάρθρωση Αμπελουργικών Εκτάσεων

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ΠΕ Καρδίτσας κάνει γνωστό, ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα «Αναδιάρθρωση και Μετατροπή Αμπελουργικών  Εκτάσεων στην Ελλάδα για την περίοδο 2018-19» στην Υπηρεσία μας, είναι  η 20η Μαΐου 2018.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι αμπελουργοί που κατέχουν αμπελοτεμάχια έκτασης άνω του μισού (0,5) στρέμματος, τα οποία χρήζουν ανανέωσης λόγω αλλαγής ποικιλιών και ανάγκης βελτίωσης των τεχνικών διαχείρισης.

Οι παραπάνω παραγωγοί εντάσσονται για την υλοποίηση των μέτρων: α) εκρίζωσης, β) απώλειας εισοδήματος, γ) αναφύτευσης και δ) βελτίωσης τεχνικών διαχείρισης.

Το συνολικό ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 1621 Ευρώ για τις πεδινές περιοχές και στα 1846 για τις ορεινές.

Προϋποθέσεις για την ένταξη

 α) Οι αμπελουργοί θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι εγγεγραμμένοι στο αμπελουργικό μητρώο και να έχουν κάνει δήλωση συγκομιδής αμπελοοινικών προϊόντων και δήλωση Ο.Σ.Δ.Ε. για τα έτη 2016 και 2017

β) το αγροτεμάχιο που σκοπεύουν να φυτέψουν ή να αναφυτέψουν να είναι κατοχυρωμένο με τίτλο ιδιοκτησίας ή ενοικιαστήριο διάρκειας τουλάχιστον εννέα (9) ετών.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

Κατά την υποβολή της αίτησης ένταξης στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν στην υπηρεσία μας τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας

β) Αποδεικτικό ΑΦΜ

γ) Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τράπεζας

δ) Τίτλο ιδιοκτησίας ή συμφωνητικό εκμίσθωσης

ε) Δήλωση Ο.Σ.Δ.Ε. για το έτος 2017.

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης

 

 

 

Δημήτριος Δ. Κωστής

Γεωπόνος

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ.Α.Ο.Κ. ΠΕ Καρδίτσας, στο Γραφείο Αμπελουργίας, τηλέφωνο 24413-55243 (Υπεύθυνος Προγράμματος ο κ. Π. Κουσιάς).

 

 

Καρδίτσα, 21 Μαρτίου 2018