- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Υποβολή αιτήσεων στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους για υποβολή αιτήσεων στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι:

ή κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕ.Λ. και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών του ΕΠΑ.Λ. του Ν. 4386/2016, του Ν. 4186/2013 και του Ν. 3475/2006, καθώς και παλαιότερων ισότιμων τίτλων ή κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ) του ν. 4415/2016, όπως ισχύει

 Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι από Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 12:00 έως και την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 23:59.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους στη διεύθυνση emathiteia.minedu.gov.gr [1].

Αίτηση υποβάλλεται και από τους ενδιαφερόμενους δεσμευμένων θέσεων.

Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι εκτυπώνουν την αίτηση και καταθέτουν το φάκελο με την εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση μαζί με τα παρακάτω συνοδευτικά έγγραφα-δικαιολογητικά στις διευθύνσεις των ΕΠΑ.Λ μέχρι και την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 14:00.

Σημειώνεται ότι κάθε υποψήφιος στην Γ΄ φάση υλοποίησης του Μεταλυκειακού έτους-Τάξη Μαθητείας έχει δικαίωμα υποβολής μόνο μίας αίτησης συμμετοχής και μόνο σε ένα ΕΠΑ.Λ. της επιλογής του.

 Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:

  1. απολυτηρίου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ ή ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.
  2. πτυχίου ΕΠΑΛ ή ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.
  3. ταυτότητας
  4. αποδεικτικού ΑΜΚΑ
  5. αποδεικτικού ΑΦΜ
  6. γνωμοδότηση ΚΕΔΔΥ, για τους αποφοίτους του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.
  7. απολυτηρίου και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών παλαιότερων ισότιμων τίτλων με έγγραφο ισοτιμίας ή/και αντιστοίχισης, εφόσον το έχουν λάβει από τις αρμόδιες υπηρεσίες

Για πληροφορίες για την εφαρμογή του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας καθώς και με τα κατά τόπους ΕΠΑ.Λ στα αντίστοιχα τηλέφωνα επικοινωνίας.