- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου του εν Βουναίνη

Η Ιερά μας Μητρόπολη ανακοινώνει ότι τη 16 Ιουνίου 2018 στο Ιερό Προσκύνημα Αγίου Νικολάου του εν Βουναίνη θα πραγματοποιηθεί υποδοχή αποτμήματος ιερού Λειψάνου του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη.

Το ιερό Λείψανο θα κομίσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αντίπας, από το Άγιος Όρος και θα παραμείνει εις το διηνεκές στο Ιερό Προσκύνημα, προς αγιασμό και ευλογία των πιστών. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα της υποδοχής και των λατρευτικών συνάξεων θα έχει ως εξής:

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Ώρα 7:00΄μ.μ. Υποδοχή ιερού λειψάνου του Αγίου Οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου στα προπύλαια του Ιερού Προσκυνήματος

Ώρα 7:15΄μ.μ. Ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Ώρα 7:30΄π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία (της Ακολουθίας και της Θείας Λειτουργίας θα προστεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αντίπας)

Ώρα 12:00΄μ. Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς τον Άγιο Οσιομάρτυρα Νικόλαο

Ώρα 6:00΄μ.μ. Ακολουθία του ιερού Ευχελαίου (της Ακολουθίας θα προστεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου)

Ώρα 8:30΄μ.μ. Ιερά Αγρυπνία (στις ακολουθίες του Εσπερινού και του Όρθρου θα χοροστατήσει και την Θεία Λειτουργία θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος)