- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Υπόμνημα δημοτικών συμβούλων αντιπολίτευσης Δ. Μουζακίου προς το Νίκο Παππά

Με αφορμή την  επίσκεψή του Υπουργού στο Δήμο Μουζακίου  καταθέτουμε το παρόν υπόμνημα ,το οποίο ζητούμε να συμπεριληφθεί στο συνολικό υπόμνημα  που θα κατατεθεί από το Δήμο Μουζακίου.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ        

1]Λόγω Digea, υπάρχει πρόβλημα με το τηλεοπτικό σήμα σε περιοχές, οι οποίες δεν καλύπτονται, όπως είναι οι ορεινές περιοχές του Δήμου Μουζακίου , με αποτέλεσμα να είναι ανάγκη να μετατρέπεται το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό. Θεσμικά πρέπει να υποχρεωθεί η Digea να καλύψει όλο τον ελλαδικό χώρο.

2] Η δράση «ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ MΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΎΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΛΗΨΗΣ» που αφορά στη δορυφορική πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης,  των μόνιμων κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών, να επεκταθεί και στους κατοίκων δύσβατων ορεινών  τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Μουζακίου και Αργιθέας ,στους οποίους είναι σχεδόν αδύνατη η λήψη συμβατού  ραδιοτηλεοπτικού σήματος .

3]Επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του έργου «Rural Broadband», «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές “Λευκές” Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας», έτσι ώστε οι νέες ευρυζωνικές ταχύτητες να βελτιώσουν την καθημερινότητα πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων, καλύπτοντας καθημερινές ανάγκες και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας γεφυρώνοντας το ψηφιακό χάσμα μεταξύ αστικών κέντρων και περιφέρειας.

4]Απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που είναι εγκατεστημένη στο κτήριο του ΟΤΕ στο κέντρο της πόλης του Μουζακίου σε κατοικημένη περιοχή σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από σχολεία και παιδικό σταθμό.

5]Για τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας,  πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και να ενημερώνεται η Πολεοδομία, διότι πολλές λειτουργούν κρυμμένες μέσα σε διάφορες κατασκευές.

6]Η εθνική πύλη ψηφιακών υπηρεσιών Ermis να «ανοίξει» και για τους Δήμους, συμπεριλαμβάνοντας Υπηρεσίες των Δήμων στην ψηφιακή διαχείριση αιτημάτων και εγγράφων του Δήμου προς τους Δημότες.

Μουζάκι 1/6/2017

Η επικεφαλής της Αντιπολίτευσης

Παρασκευή Ντούρβα