- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Υπόμνημα-διαμαρτυρία συμβασιούχων της Καρδίτσας

Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, είτε με πρόφαση την κρίση είτε με δικαιολογία «να διατηρηθεί η ανάπτυξη», μεθοδεύεται η υποστελέχωση και η ταυτόχρονη απαξίωση του δημόσιου συστήματος και του χαρακτήρα του σε όλους τους τομείς. Έχει γενικευθεί η κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και πραγματοποιείται η συνεχής ανακύκλωση της ανεργίας με συμβασιούχους σε τομείς μείζονος σημασίας, μεταξύ των οποίων είναι η Υγεία, η Εκπαίδευση και η Δασοπροστασία.

Οι συμβασιούχοι, που εργαζόμαστε σε αυτούς τους τομείς, καλούμαστε με βάση τους όρους των συμβάσεων, που υπογράφουμε, να καλύψουμε παροδικές και εποχικές ανάγκες, ενώ στην πραγματικότητα καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών αυτών. Μάλιστα, οι θέσεις εργασίας μας αποτελούν ένα μικρό μόνο αριθμό, σε σύγκριση με το συνολικό αριθμό των εργαζομένων, που είναι απαραίτητοι, για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, σε καθαριότητα και φύλαξη, βιώνουμε τη συνεχή ανασφάλεια με την διαρκή εναλλαγή μεταξύ εργασίας και ανεργίας, ενώ μεθοδεύεται εντέχνως η ανακύκλωση της ανεργίας μας με το να μην μαςχορηγούν καν επιπλέον μόρια, λόγω εργασιακής εμπειρίας, στους επικείμενους διαγωνισμούς.

Παράλληλα, κατάσχεται το εποχικό επίδομα του δασεργάτη, που λάβαμε οι συμβασιούχοι της δασοπροστασίας, καιτο οποίονόμιμα το δικαιούμαστε, ρίχνοντας στα «τάρταρα» το ούτως ή άλλως πενιχρό επίδομα ανεργίας και οδηγώντας μας στην εξαθλίωση.

Η καθαριότητα στους χώρους υγείας δεν είναι ανάγκη παροδική και εποχική, όπως δεν είναι και η ανάγκη για την πρόληψη και την προστασία των δασών.

Απαιτούμε: