- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Φακοί επαφής και άνοιξη; Προστατευθείτε από τις μολύνσεις! ​​

Γνωρίζατε ότι οι έφηβοι και οι ενήλικες που χρησιμοποιούν φακούς επαφής [1] έχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης των οφθαλμών λόγω συνηθειών κακής υγιεινής;

Εάν θέλετε να αποτρέψετε μια λοίμωξη κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

  1. Αφαιρέστε τους φακούς επαφής σας πριν κοιμηθείτε, ακόμα και όταν είναι αργά ή ταξιδεύετε (εκτός εάν ο οφθαλμίατρός σας, σας έχει συμβουλέψει διαφορετικά).

 

  1. Ποτέ μην αποθηκεύετε τους φακούς επαφής σας στο παλιό διάλυμα που βρίσκεται μέσα στη θήκη τους. Επίσης, ποτέ μη προσθέτετε νέο διάλυμα μέσα στο παλιό διάλυμα.

 

  1. Πάρτε μαζί σας μερικά επιπλέον ζευγάρια φακών επαφής και ένα ανταλλακτικό ζευγάρι γυαλιά, όταν ταξιδεύετε.

 

  1. Ποτέ μην κολυμπάτε ή κάνετε ντους με φακούς επαφής.

 

  1. Όλοι οι φακοί επαφής χρειάζονται συνταγή από έναν ειδικό. Ποτέ μην αγοράζετε φακούς επαφής από πωλητές, χωρίς τη συνταγή του οφθαλμίατρού σας.

 

  1. Καθώς ο καιρός γίνεται ολοένα και καλύτερος, οι περισσότεροι άνθρωποι σταματάνε το γυμναστήριο και στρέφονται προς το κολυμβητήριο. Πάντα να θυμάστε να βγάζετε τους φακούς επαφής σας ή να φορέσετε γυαλιά πριν πηδήξετε μέσα στην πισίνα. Το νερό από τις πισίνες, τα ποτάμια, τις λίμνες και τον ωκεανό, μπορεί να εισάγει επιβλαβή μικρόβια στα μάτια σας. Οι φακοί επαφής μπορούν να παγιδεύσουν αυτά τα μικρόβια και να οδηγήσουν σε σοβαρές λοιμώξεις!

 

  1. Τέλος, θα πρέπει να θυμάστε ότι να εφεδρικό ζευγάρι γυαλιών οράσεως είναι μια πολύ καλή ιδέα, ειδικά όταν η άνοιξη σας προκαλεί αλλεργίες στα μάτια, καθώς η τριβή τους με βρώμικα χέρια είναι πολλές φορές αναπόφευκτη.