- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη Εορτοαγορά των Κατηχητικών της Ιεράς Μητροπόλεως μας

Μεγάλη η επιτυχία της εορτοαγοράς που διοργάνωσε το γραφείο νεότητος. Μια χαρούμενη γιορτή, πλημμυρισμένη από αυθεντική αγάπη, χρώματα, γεύση, αρώματα, ήχους και διάθεση Χριστουγέννων, ήταν η φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη εορτοαγορά που πραγματοποίησαν για 2η χρονιά φέτος με την βοήθεια του Θεού, την αγάπη και συμπαράσταση του κόσμου, τα κατηχητικά της πόλης της Καρδίτσας, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

baso-1

baso-2

Και φέτος παρότι ζούμε σε μια χρονιά οικονομικής κρίσης, τα κατηχητόπουλα με τους κατηχητές τους, έστειλαν ένα μήνυμα  ισχυρό και δυνατό. Διετράνωσαν ότι αξίες όπως, η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός προς τους συνανθρώπους μας και ειδικά στα μικρά παιδιά δεν έχουν χαθεί.

Έτσι με πολύ αγάπη, έψησαν κουλουράκια, έφτιαξαν χειροποίητα γλυκά, μαρμελάδες, λικέρ, σαπούνια, ξύλινες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά, χιονανθρώπους, έργα ζωγραφικής, στεφάνια, ημερολόγια, μια μεγάλη γκάμα εντυπωσιακών προϊόντων και τα εκθέσανε σε πολύ προσιτές τιμές για συγκέντρωση χρημάτων που θα δοθούν όπως και πέρυσι σε παιδάκια που αδυνατούν να πάρουν το δεκατιανό τους σε σχολεία της πόλης μας, με το σύνθημα, << ούτε ένα παιδάκι να μην πεινάει στα σχολεία>>.

Εκατοντάδες πιστοί με φιλάνθρωπα αισθήματα ήταν αυτοί που έσπευσαν να προσφέρουν χρήματα αγοράζοντας τα εκθέματα για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Την όλη εκδήλωση λάμπρυνε η  παρουσία της χορωδίας των κατηχητικών, που παρουσίασε πολύ μελωδικά Χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια, υπό την διεύθυνση του εξαίρετου καθηγητή μουσικής κ. Άγγελου Παλαπέλα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, που παραβρέθηκε στην εορτοαγορά, συνεχάρη τα παιδιά και τους κατηχητές για τις υπέροχες δημιουργίες τους,  το γραφείο νεότητος για τον συντονισμό και την οργάνωση της φιλανθρωπικής εορτοαγοράς αλλά και τον πιστό λαό που έσπευσε να στηρίξει το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα.

Το παρόν στην φιλανθρωπική εορτοαγορά έδωσαν και οι άρχοντες του τόπου μας. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Π. Μαντζιάρας και Τρ. Τίκας και οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ελ. Αντωνίου και κ. Κ. Ψημμένος.