- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Φορείς από όλη την Ελλάδα στηρίζουν το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καρδίτσας

Η πλημμύρα που έπληξε την περιοχή της Καρδίτσας πριν από περίπου δύο μήνες ήταν  καταστροφική. Στο μέτρημα των καταστροφών συμπεριλαμβάνεται και  η αποθήκη φαρμάκων του Κοινωνικού Φαρμακείου η οποία βρισκόταν στο υπόγειο του κτηρίου του ΚΑΠΗ Καρδίτσας. Η αποθήκη φαρμάκων πλημμύρησε κατά 90%, αφού το νερό έφτασε πάνω απο το 1,50 μέτρο, και τα φάρμακα που διέθετε η δομή καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Όλη η ομάδα προσωπικού εργάστηκε με εντατικούς ρυθμούς ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη και ως εκ τούτου να λειτουργεί κανονικά η δομή απο την πρώτη κιόλας εβδομάδα μετά την πλημμύρα και να καλύπτονται οι ανάγκες των ωφελουμένων της δομής. Συγκεκριμένα, απο την ημέρα της καταστροφής μέχρι και σήμερα η δομή εξυπηρέτησε περίπου 120 ωφελούμενους αφού

δημοσιοποιήθηκε άμεσα έκκληση για βοήθεια σε φάρμακα και η απήχηση ήταν άμεση και πάρα πολύ μεγάλη.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα απέστειλαν φαρμακευτικό υλικό δωρεάν με τα ΚΤΕΛ Καρδίτσας και με τα ΕΛΤΑ πολλοί φορείς από όλη την  Ελλάδα:

Όλα τα φάρμακα που κατέφθαναν στη δομή ελέγχθηκαν, καταμετρήθηκαν, καταγράφηκαν και ταξινομήθηκαν ανά είδος. Αρωγός σ΄ αυτή τη διαδικασία ήταν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Τμήμα Καρδίτσας όπου οι εθελοντές του φορέα αυτού συμμετείχαν και βοηθούσαν καθημερινά στη διαδικασία παραλαβής των φαρμάκων.

Ευχαριστούμε θερμά για την  άμεση ανταπόκριση όλων των φορέων και υπηρεσιών. Χάρη σε όλους εσάς ήμασταν σε θέση να ανταποκριθούμε και να καλύψουμε πολύ γρήγορα τις ανάγκες για φάρμακα των ωφελούμενων- πλημμυροπαθών.  Η αποθήκη φαρμάκων της δομής ξανά στήθηκε και πλέον διαθέτει μεγάλες ποσότητες και σχεδόν όλα τα είδη φαρμάκων, μπορούμε λοιπόν να πούμε με βεβαιότητα οτι η κρίση λειτούργησε ως ευκαιρία και αναβάθμισε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας.

Κινήσεις τέτοιου είδους αποδεικνύουν  την αγάπη για τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης και αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης στη δύσκολη εποχή που διανύουμε και μας αφήνουν να ελπίζουμε σε έναν καλύτερο κόσμο. Τέτοιες ενέργειες ευελπιστούμε να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση.

Κλείνοντας, ενημερώνουμε οτι το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καρδίτσας είναι μια κοινωνική δομή που παρέχει στους ωφελούμενους (ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις π.χ. χαμηλό εισόδημα) δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα τα οποία εξασφαλίζει κυρίως μέσα απο χορηγίες και δωρεές που γίνονται απο φαρμακευτικές εταιρείες, ιδιωτικά φαρμακεία και απο τους πολίτες.  Είναι ενταγμένο στο ¨Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020¨ και χρηματοδοτείται απο το ΕΚΤ.