- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Φώτης Αλεξάκος: Αντισταθείτε

Όλοι γνωρίζουμε την άποψη του Κώστα Παπαλού για τον Βασίλη Τσιάκο. Η απίστευτη πίεση που ασκήθηκε για μια απλή κοινή φωτογράφιση, φανερώνει την ωμή παρέμβαση του Κώστα Τσιάρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με στόχο την επίδειξη ισχύος και την εγκαθίδρυση ηγεμονίας σε τοπικό επίπεδο.

Είναι βέβαιο ότι όλο το υγιές κομμάτι της κοινωνίας από όλο το πολιτικό φάσμα θα αντιδράσει. Τόσο οι Νεοδημοκράτες που αποδέχτηκαν την πρότασή μας, για συνδιοίκηση με την ομάδα Παπαλού σε ισότιμη βάση για να αξιοποιηθεί η εμπειρία και η γνώση μας στα του Δήμου, όσο και οι ψηφοφόροι όλων των άλλων κομμάτων που εύλογα αντιδρούν στο κομματικό «καπέλωμα» της Αυτοδιοίκησης.

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η κίνηση θα βοηθήσει να δούμε όλοι πιο καθαρά τι διακυβεύεται την ερχόμενη Κυριακή.

Από την πλευρά του Βασίλη Τσιάκου έχουμε, συνοπτικά:

Α) Σπατάλη του δημοσίου χρήματος με 433 αναθέσεις μόνο σε μια τριετία ύψους 5.000.000 € που παραπέμπει σε 15.000.000 € στην 9ετία, μόνο για αποχιονισμούς και άρσεις καταπτώσεων. Ποσά 5πλάσια της εποχής της Νομαρχίας, που είχαν ως αρνητικό αποτέλεσμα την μη ένταξη κανενός νέου έργου στην 9ετία από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Β) Υπερπροβολή στα μέσα ενημέρωσης με καθημερινά πρωτοσέλιδα και «αβανταδόρικα» δημοσιεύματα κυρίως από την εφημερίδα Νέος Αγών.

Γ) Λαϊκισμός και τάξιμο σε ό,τι «κινείται». Ό,τι θέλει να ακούσει ο καθένας, ο άνεργος, ο επαγγελματίας, αλλά και ο ασυνεπής.

Δ) Επηρεασμός της ψήφου των ρομά με αθέμιτα μέσα.

Ε) Απουσία έστω και μιας πρότασης για την επόμενη μέρα του Δήμου. Μόνο ευχές και αόριστες υποσχέσεις προς κάθε κατεύθυνση.

Αντίστοιχα από την πλευρά μας:

Α) Είμαστε ο Δήμος με το υψηλότερο ποσοστό δημοπρατήσεων αντί αναθέσεων, την μείωση των δαπανών και την χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Αποτέλεσμα αυτού είναι όχι μόνον η εξυγίανση του Δήμου αλλά και η κατασκευή έργων ύψους 2.500.000 € από ίδιους πόρους.

Β) Διατηρήσαμε τις αρχές και τις αξίες μας και δεν υποκύψαμε σε απαιτήσεις, με αποτέλεσμα να είμαστε πλήρως «κομμένοι» από τον Νέο Αγώνα, όπου υπήρχαν μόνο αρνητικά δημοσιεύματα.

Γ) Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε ενάντια στο λαϊκισμό και στο «χάιδεμα» των αυτιών. Αντίθετα πήραμε πολλές πρωτοβουλίες που βελτιώνουν τον Δήμο, οι οποίες αναπόφευκτα δυσαρεστούν προσωρινά.

Δ) Σεβαστήκαμε απολύτως την ελεύθερη βούληση των πολιτών, ρομά ή μη.

Ε) Παρουσιάσαμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Που ήμασταν, πως κινηθήκαμε, που θέλουμε να πάμε. Δηλαδή πως θα βελτιώσουμε την καθημερινότητα, την προστασία του αδύναμου συνανθρώπου μας, τις υποδομές, την εξωστρέφεια και την επισκεψιμότητα του Δήμου.

Είναι ανάγκη πλέον να δούμε πίσω από την κουρτίνα.

Γιατί γίνονται πολλές αναθέσεις;

Έχουν βάση οι έωλες υποσχέσεις;

Έχει εξήγηση η υπερπροβολή;

Νομιμοποιούμε τη σπατάλη δημόσιου χρήματος;

Κάποιος ίσως σκεφτεί: “Μήπως έχω να παίρνω από αυτόν που σκορπάει;” Στο κρίσιμο σημείο που είναι ο Δήμος Καρδίτσας, αν ακολουθηθεί αυτή η τακτική, σε 1-2 χρόνια το πολύ το υγιές οικοδόμημα που με κόπο δημιουργήσαμε, θα καταρρεύσει. Συνεπώς, ο κ. Τσιάκος ή σας κοροϊδεύει ή αν συνεχίσει με τον τρόπο που κινείται θα καταρρεύσει ο Δήμος.

Τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα.

Πρέπει να κρατάμε τις αρχές και τις αξίες μας με τίμημα την μη δημοσιότητα του έργου μας;

Μπορούμε να αντισταθούμε στον λαϊκισμό και την υποσχεσιολογία και να επικροτήσουμε τον καθαρό και τίμιο λόγο;

Πρέπει να έχουμε χρηστή και «σφιχτή» διαχείριση του δημοσίου χρήματος, με τίμημα τη δυσαρέσκεια κάποιων;

Θέλουμε όλοι οι πολίτες να επιλέγουν ανεπηρέαστοι;

Επιλέγουμε την δουλειά, τον προγραμματισμό, από την εύκολη αοριστολογία;

Τελικά μπορούμε να αντισταθούμε στον λαϊκισμό και στα ταξίματα που δεν οδηγούν πουθενά και να εμπιστευτούμε την συνέπεια και τον ρεαλιστικό λόγο που μπορεί να μην ακούγεται τόσο ευχάριστος, αλλά μας πάει μπροστά ως κοινωνία;

Η σταθερότητα, η ευημερία και η ανάπτυξη του Δήμου εξαρτάται από σας.

Η επιλογή είναι δική σας. Σας ευχαριστώ για την αγάπη που μου δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια.

Εμπιστεύομαι την κρίση σας.