- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Χαρά Κούτρα: Πολύ κακό … για τη ζωή μας τελικά!

Η πρόσφατη δημοσίευση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας για το ασφαλιστικόμε τίτλο «πολύ κακό για το τίποτα» κάνει καταφανή την πλήρη ταύτισή της με τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και την πλήρη στήριξη της Κυβέρνησης και του ξηλώματος του Δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης.

Τι λένε ουσιαστικά στους εργαζόμενους;

Ό,τι λένε χρόνια τώρα: «καθίστε στα αυγά σας», «μην αντιδράτε, για να έχετε δουλειά», «συμβιβαστείτε με το μισό και μη ζητάτε το ολόκληρο», «στηρίξτε εμάς τους εργατοπατέρες, σφουγγοκωλάριους της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, σκύψτε το κεφάλι και θα εξαντλήσουμε το διάλογο». Φανταζόμαστε, φυσικά, ότι εννοούν τον ίδιο διάλογο που έκαναν, όταν υπέγραψαν το αίσχος του κατώτατου μισθού, την κατάργηση των Συλλογικών διαπραγματεύσεων, όταν υπέγραψαν πριν λίγες μέρες στα μουλωχτά και χωρίς καμία νομιμοποίηση το πάγωμα των μισθών ως το τέλος του έτους. Τον ίδιο διάλογο που κάνουν, τα ανοιχτά πάρε-δώσε και τα ανταλλάγματα που έχουν με την κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία για να πραγματοποιήσουν ένα συνέδριο – παρωδία λίγων ωρών στις 25 Φλεβάρη στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής. Διάρκειας τόσο όσο χρειάζεται για να γεμίσει μία κάλπη, με συνοπτικές διαδικασίες, που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου ούτε καν εξωραϊστικού συλλόγου υπό τη «προστασία» της κυβέρνησης και την άμεση επέμβασή της για την υλοποίηση του σχεδιασμού. Ανήγγειλαν μάλιστα ότι αυτή την πρωτοφανή διαδικασία για το συνδικαλιστικό κίνημα θα εποπτεύει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης (!), ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (!) και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (!) με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων. Και όλη αυτή η κινητοποίηση … στρατού και αεροπορίας, για να κρατήσει την καρέκλα του ο Παναγόπουλος και η παρέα του! Γι’ αυτές τις ντροπές κουβέντα δεν βγάζει η πλειοψηφία του Εργατικού κέντρου. Και πώς να βγάλει άλλωστε, αφού αποτελεί κομμάτι τους;

Δεν περιμέναμε, βέβαια, κάποια διαφορετική στάση από την ξεπουλημένη πλειοψηφία του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος, αφού αποτελεί συνέχεια της στάσης όλου του προηγούμενου διαστήματος απέναντι στα εργατικά δικαιώματα και διεκδικήσεις.

Για να θυμηθούμε:

Τι στάση κράτησε η πλειοψηφία του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας, όταν χτυπιόταν το δικαίωμα στην απεργία; Μήπως όταν ερχόταν το νομοσχέδιο για τη συνδικαλιστική δράση; Την ίδια που κράτησε και στην τελευταία απεργία. Τη στάση του ξεπουλημένου, ξεδιάντροπου απεργοσπάστη, που προσπαθεί με νύχια και δόντια να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε ασφαλείς για την εργοδοσία και την κυβέρνηση αντιδράσεις, μέσα από τη συναίνεση και το συμβιβασμό.

Α και για να μην ξεχνιόμαστε και μακριά από τα κόμματα! Ελπίζουμε η ακομμάτιστη πλειοψηφία του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας να χαρεί και να φιλήσει το χέρι της Γενηματά, που θα είναι στο ακομμάτιστο Συνέδριο παρωδία να καμαρώσει τα μέλη του κόμματός της και να δώσει χαιρετίσματα στους υπόλοιπους του συναφιούτης ότι, όπως πήραν την απάντηση στις 18 του Φλεβάρη από τους εργαζόμενους, έτσι θα πάρουν απάντηση και στη συνέχεια με την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια σε αυτή την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική γυρνώντας τους την πλάτη και ενώνοντας τις φωνές τους με το ταξικό, εργατικό κίνημα.

Γράφει η Χαρά Κούτρα, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ