- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Χειμερινός χορός Οξυάς: …..άψογα, όπως κάθε χρόνο!!

Αυτή ήταν η φράση που κατ’ επανάληψη άκουσαν από παριστάμενους στη βραδιά του χειμερινού τους χορού, στο Εναστρον, το βράδυ του Σαββάτου, 15/2/2020, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας».

Μια φράση που σκόρπισε χαρά και απόλυτη ικανοποίηση σ’ όλα τα μέλη και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους που από τον περασμένο Αύγουστο στελεχώνουν το Διοικητικό Συμβούλιο του προαναφερόμενου Συλλόγου.

Ο κόπος για την προετοιμασία πολύς και μακρύς, με την αγωνία για την επιτυχία εξ αρχής μεγάλη. Γι’ ακόμα μια φορά, όμως, όλα στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία, δικαιώνοντας τις προσπάθειες όλων όσων εργάστηκαν και επιβεβαιώνοντας την παράδοση των επιτυχημένων από κάθε άποψη διοργανώσεων του Συλλόγου της Οξυάς.

Η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, στελεχωμένη από τη Διαλεχτή και το Στέλιο Ευαγγελάκη στο τραγούδι, τους  Δημήτρη Λαμπάκη και Δημήτρη Καραβίδα στο κλαρίνο, το Μανώλη Καραβίδα στο βιολί και τους άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες που τους συνόδευαν, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και, με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση του τόπου μας, άφησε άριστες σ’ όλους εντυπώσεις, κρατώντας αμείωτο το κέφι μέχρι το ξημέρωμα.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κων/νος Κουτσικουρής, παρουσιάζοντας το παιδικό χορευτικό τμήμα, το οποίο και λειτουργεί σε συνεργασία με το Σύλλογο Αργιθεατών Μουζακίου, τον οποίο και ευχαρίστησε, καλώντας όλους τους Οξυώτες και τους φίλους της Οξυάς να εγγράψουν τα παιδιά τους στα αντίστοιχα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της προέδρου Ελευθερίας Μαντζιούρα, που αναφέρθηκε στην καταξιωμένη επί χρόνια δράση και προσφορά  του Συλλόγου τόσο στην παράδοση όσο και, στα πλαίσια των σκοπών και αρμοδιοτήτων του, στα κοινά του χωριού της Οξυάς και του τόπου μας, διαβεβαιώνοντας για την πρόθεση και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου να συνεχίσει με αμείωτο ενδιαφέρον και ζήλο την ίδια προσπάθεια, διατηρώντας το υψηλό  επίπεδο του Συλλόγου.

Η ίδια, ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους για την παρουσία τους και όλους τους Οξυώτες και τους φίλους τους για τη στήριξη που παρέχουν στο Σύλλογο. Ευχαρίστησε, ακόμα, και παρουσίασε και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα τους Κων/νο Κουτσικουρή (αντιπρόεδρο), Παρασκευή Μαυρομάτη (Γραμματέα), Χρυσούλα Γκαραβέλα (Ταμία) και Γιώργο Καραβίδα, Νικόλαο Μπλέτσα και Ηλία Χαλίλη (Ειδικούς Συμβούλους) για την κοινή προσπάθεια και την άψογη συνεργασία.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κανιούρας , η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παρασκευή Ντούρβα, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Καραβίδας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος φούντας,  Άρης Γκαγκάς και Χρίστος Κουτρομάνος, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Οξυάς Λάμπρος Ευθυμίου καθώς και τα μέλη του ίδιου Συμβουλίου Σπύρος Σωτηρίου και Κων/νος Χαλίλης, ο αντιδήμαρχος Αργιθέας Μπάμπης Πούλιος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μουζακίου Αχιλλέας Καταραχιάς, η Δασάρχης Μουζακίου Τερψιθέα Χουρδάκη, εκπρόσωποι των Συλλόγων απανταχού Οξυωτών και Οξυωτών Νέας Αγχιάλου, «Θεσσαλικό Χοροστάσι» και πολλοί, ακόμα, εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων και φορέων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσους παραβρέθηκαν ή συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην επιτυχία της εκδήλωσης.