- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Χορήγηση ενίσχυση για βοηθητικούς χώρους/αποθήκες της κύριας κατοικίας στον Δήμο Παλαμά

Από τον Δήμο  Παλαμά γνωστοποιείται ότι με την υπ΄αριθ. 89572/19-12-2020 απόφαση που συνυπογράφεται από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο και έλαβε Φ.Ε.Κ. με αριθμό 5590, προβλέπεται συμπληρωματική χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης (600,00€) στα νοικοκυριά των οποίων βοηθητικοί χώροι/αποθήκες της κύριας κατοικίας αυτών πλήγηκαν από τις φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα “ΙΑΝΟΣ” και των συνεπακόλουθων πλημμυρών.

Οι προϋποθέσεις για την επιχορήγηση της ενίσχυσης είναι οι εξής:

α)οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες ακινήτωνκύριων  κατοικιώνπου έχουν υποστεί υλικές ζημιές σε βοηθητικούς χώρους/αποθήκες να έχουν δηλωμένα τα ακίνητα αυτά στο έντυπο Ε9

β)οι βοηθητικοί χώροι/αποθήκες να βρίσκονται στο ίδιο οικόπεδομε την κύρια κατοικία και

γ)οι αιτούντες να μην έχουν λάβει το προηγούμενο διάστημα από το Δήμο επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών (600,00€) ή/και επιχορήγηση για αντικατάσταση οικοσκευής.

Διευκρινίζεται επίσης, ότι όσοι/ες διαθέτουν βοηθητικούς χώρους/αποθήκες και έχουν υποβάλλει ήδη αίτηση στο Δήμο Παλαμά χωρίς όμως να έχουν λάβει έως τώρα οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, διότι εξαιρούνταν σύμφωνα με την προηγούμενη εγκύκλιο (33862/6.05.2019K.Y.A) δεν χρειάζεται να καταθέσουν νέα αίτηση. Στις περιπτώσεις αυτές θα γίνει έλεγχος των δικαιολογητικών και αν χρειαστεί θα πραγματοποιηθεί εκ νέου επιτόπια επιβεβαίωση των αναφερόμενων ζημιών, ή θα ζητηθεί φωτογραφικό υλικό, ώστε να δοθεί η προβλεπόμενη επιχορήγηση.

Οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι δεν έχουν υποβάλλει αίτηση μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Παλαμά,προκειμένου να ενημερωθούν για την ένταξή τους στη διαδικασία επιδότησης.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από 24 – 12 – 2020 έως 08 – 01 – 2021, προκειμένου ο Δήμος να έχει μια εκτίμηση του συνολικού ποσού που θα απαιτηθεί για να καλύψει όλες τις περιπτώσεις και στη συνέχεια να υποβάλλει αίτημα προς έγκριση στο αρμόδιο Υπουργείο για συμπληρωματική επιχορήγηση.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 24443 50127