- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Χορήγηση στεγαστικής συνδρομής σε πληγέντες του Μουζακίου

Ενημερώνονται οι δημότες του Δήμου Μουζακίου, ότι δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες της 17ης έως και 20ης Σεπτεμβρίου 2020 σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων: α) Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Στην εν λόγω ΚΥΑ αναφέρεται:

  1. Ο/Η ιδιοκτήτης/-τρια ή ο/η διαχειριστής/-στρια (σε περίπτωση διηρημένης ιδιοκτησίας) κτιρίου που έχει πληγεί από την πλημμύρα, εφόσον επιθυμεί τον έλεγχό του και την έκδοση έκθεσης αυτοψίας, πρέπει να υποβάλει στην αρμόδια Υπηρεσία αίτηση για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο έως 06-01-2021. Η αίτηση αυτή θα συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου. Οι φωτογραφίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/-τριας.
  2. Ο/Η ιδιοκτήτης/-τρια ή όλοι οι συνιδιοκτήτες/-τριες (σε περίπτωση συνιδιοκτησίας) ή ο/η ειδικός διαχειριστής/-στρια (σε περίπτωση διηρημένης ιδιοκτησίας όπου απαιτείται από τις ισχύουσες διατάξεις), κτιρίου που έχει πληγεί από την πλημμύρα του θέματος, προκειμένου να καθοριστεί δικαιούχος Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) για την αποκατάσταση των ζημιών, πρέπει να υποβάλει στην αρμόδια Υπηρεσία αίτηση με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αυτά ορίζονται στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, για έκδοση Άδειας Επισκευής και χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) ή για έκδοση Βεβαίωσης Καθορισμού Δικαιούχου Στεγαστικής Συνδρομής για Ανακατασκευή, έως 06-10-2021.

Αρμόδια Υπηρεσία είναι η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με στοιχεία Δ/νσης και επικοινωνίας:

Ταχ. Δ/νση : Ι. Κόνιαρη 43 & Λ. Κατσώνη

Ταχ. Κωδ. : 114 71 ΑΘΗΝΑ

Ε-mail: daefk@ggde.gr [1]

Γνώση της Κ.Υ.Α. μπορούν να λάβουν οι δημότες είτε από τα Κ.Ε.Π του Δήμου Μουζακίου, είτε  από την ιστοσελίδα του Δήμου Μουζακίου από την 13η Οκτωβρίου 2020.