- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Χορηγία Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στους Ορίζοντες

Την Τρίτη 17/12/2019, η εταιρεία DAMAVAND Α.Ε. στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, δώρισε στο «Θεοδωρίδειο Κέντρο – ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» πλήρως εξοπλισμένους Η/Υ για τις ανάγκες των εκπαιδευομένων του. Τους υπολογιστές παρέδωσαν εκ μέρους της DAMAVAND Α.Ε. οι κ.κ. Καφαντάρης Πέτρος (Διευθυντής εργοστασίου) – Βασιλειάδης Γεώργιος (Οικονομικός Διευθυντής) και παρέλαβαν εκ μέρους του «Θεοδωρίδειου Κέντρου – ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» οι κ.κ. Θεοδωρόπουλος Θεόδωρος (πρόεδρος) και Σουφλάκος Βασίλειος (μέλος ΔΣ). Με την δωρεά αυτή το «Θεοδωρίδειο Κέντρο – ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το ήδη υπάρχων εργαστηρίο Η/Υ για την εκπαίδευση των νέων  σε ΤΠΥ.

Ευχαριστούμε θερμά την DAMAVAND Α.Ε. και ελπίζουμε η χειρονομία της να δείξει το δρόμο σε άλλους ώστε να συνδράμουν την εκπαίδευση των ΑμεΑ, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομικά στιγμή που ζούμε, καθώς οι πόροι μας είναι δραματικά ελλιπείς.

Το  «Θεοδωρίδειο Κέντρο – ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» είναι Κέντρο ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) και προσφέρει υπηρεσίες σε νέους-ες με νοητική υστέρηση, κινητικά προβλήματα, κώφωση- βαρηκοΐα. Στο Κέντρο λειτουργούν πέντε εξοπλισμένα εργαστήρια κατάρτισης (Κεραμικής, Ζωγραφικής, Παλαίωσης Βυζαντινών εικόνων και Κηπουρικής, παρασκευής αρωματικών σαπουνιών). Σκοπός της διδασκαλίας του Κέντρου είναι η κοινωνικοποίηση του ατόμου, η ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων του μαθητή με σκοπό να γνωρίσει την αρμονική σχέση ανθρώπου – φύσης καθώς και τις αλληλεπιδράσεις στο οικοσύστημα. Επίσης υλοποιούνται προγράμματα γυμναστικής–στίβου, παραδοσιακών χορών, μουσικοθεραπείας, κοινωνικοποίησης, κ.λ.π.

Το χαμόγελο και η χαρά στο πρόσωπο ενός ανθρώπου δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα υλικό αγαθό. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τους νέους που φιλοξενούνται στο  «Θεοδωρίδειο Κέντρο – ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» του Δήμου Καρδίτσας. Με μια επίσκεψη στο χώρο, εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει το σπουδαίο έργο που προσφέρει η εν λόγω δομή, τη σχέση αγάπης και προσφοράς που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των υπευθύνων και των εθελοντών με τους νέους του Κέντρου.

Από τα πράγματα που κατασκευάζονται στα Εργαστήρια του Κέντρου, υπάρχουν αρκετά χειροποίητα είδη προς διάθεση.