- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Χρηματοδοτείται το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας με 215.000 ευρώ

Εκδόθηκε μετά από  έγκριση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού η Πρόσκληση του Π.Ε.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020, που αφορά στη Λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στην πόλη της Καρδίτσας, με φορέα το «Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας», και προϋπολογισμό 215.000 ευρώ για 3 έτη.

Το έργο προβλέπεται να συνεισφέρει στους στόχους του ΠΕΠ Θεσσαλίας και ειδικότερα αυτούς που αφορούν στην καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων και ίσων ευκαιριών, ενδυνάμωση και βελτίωση της θέσης στην αγορά εργασίας των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη εποχή, προχωράμε τον στρατηγικό μας σχεδιασμό και ενισχύουμε τα Κέντρα Γυναικών, που βοηθούν τις ευπαθείς ομάδες.  Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, όσο αυτό είναι δυνατό, τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες στη δύσκολη αυτή συγκυρία».

Η Πρόσκληση αφορά στη χρηματοδότηση του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, για τη λειτουργία της Δομής, με διάρκεια τρία (3) έτη, και με ένταξή της στο υφιστάμενο Ενιαίο Σύστημα Ποιότητας παροχής υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Δικτύου των Δομών αυτών.

Στόχος των Συμβουλευτικών Κέντρων είναι η παροχή υπηρεσιών άμεσης αρωγής προς τις γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας, η υλοποίηση δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη του ζητήματος της έμφυλης βίας όλων των μορφών, καθώς και η υποστήριξη των γυναικών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, όπου απαιτείται. Τα ήδη λειτουργούντα 2 Κέντρα Συμβουλευτικής και 2 Ξενώνες Φιλοξενίας στη Θεσσαλία, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, συμπληρώνονται με το Κέντρο που θα δημιουργηθεί στην Καρδίτσα, για κάλυψη όλου του πληθυσμού και περιοχών της.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους, η Πρόσκληση έχει ήδη σταλεί στο Κέντρο Γυναικών και αναμένεται πλέον η υποβολή πρότασης για αξιολόγηση και ένταξη του έργου στο ΠΕΠ.