- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

Όπως κάθε χρόνο, τις παραμονές των Χριστουγέννων ένα αξέχαστο εορταστικό πρόγραμμα περίμενε  τους μαθητές  Καρδιτσομάγουλας, 8ου και 14ου ,  Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας στο Μουσικό Σχολείο!  Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου χριστουγεννιάτικες μελωδίες, πολλές χαρούμενες εκπλήξεις, γεύσεις και αρώματα ξεπήδησαν από τους χώρους του σχολείου, που φόρεσε τα γιορτινά του.

Αρχικά οι μαθητές με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς ξεναγήθηκαν στους χώρους των τριών σχολικών συγκροτημάτων , των Γενικών και Μουσικών μαθημάτων, όπως επίσης  και του Διοικητηρίου. Ήρθαν σε επαφή με τα  μουσικά όργανα, περιηγήθηκαν στα εργαστήρια της Πληροφορικής, των Υπολογιστών, της Φυσικής, της Χημείας, στα εστιατόρια, τις αίθουσες  του Θεάτρου, των Καλλιτεχνικών και του Χορού, καθώς και στις αίθουσες  διαδραστικών Πινάκων.

Στη συνέχεια τα Σύνολα  Εγχόρδων, Πνευστών και Ελληνικής Μουσικής  του Σχολείου παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια του τόπου μας, από την Ήπειρο και τη Θεσσαλονίκη, μέχρι τη Θράκη και την Ικαρία, αλλά και κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου. Τα μουσικά σύνολα με υπεύθυνους τους  κ.κ. Άγγελο Παλαπέλα, Ηλία Παππά και Ζωή Αθανασίου με συνεργάτες την κ. Ιωάννα Αντωνίου και κ. Αλέξανδρο Σδρόλια,  μαζί με τους μαθητές τους, έπαιξαν και  συντραγούδησαν, με τις  χορωδίες των δημοτικών σχολείων υπό τη διεύθυνση των καθηγητριών τους, κ.κ  Ντίνα Εγγλέζου, Φωτεινή Παληού και Μαρία Τσιγάρα,  συνθέτοντας ένα θεϊκό μελωδικό μωσαϊκό με ηχοχρώματα ταξιδιωτικής φαντασίας από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον. Χαρούμενες νότες χάρισε και το Σύνολο Θεάτρου των κ.κ Ευφροσύνης Βάγγου και Δήμητρας Μάνθου με το μίνι Χριστουγεννιάτικο  θεατρικό τους. Την εκδήλωσε χαιρέτισε με ιδιαίτερη  χαρά ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Γιώργος Λίτσιος, ενώ  η κ. Φανή Καραμήτρου έδωσε το λαμπερό στίγμα της ημέρας με τις προσφωνήσεις των Συνόλων. Την όλη ατμόσφαιρα χρωμάτισε κυριολεκτικά η κ. Κωνσταντίνα Ντζιαβού με την εξαιρετική  επιμέλεια του χώρου.

Οι  μικροί μαθητές  με ξεχωριστό κέφι, ενθουσιασμό, παιδικότητα, χιούμορ. χαμόγελα, πειράγματα, αστεία,  εξέφρασαν τα ευχάριστα, πηγαία και αυθόρμητα  συναισθήματά τους.  Ο χριστουγεννιάτικος περίπλους των «λιλιπούτειων φιλοξενούμενων» ολοκληρώθηκε με λιχουδιές  και   συνοδεύτηκε  από  τις ευχαριστίες τους   κατά το τέλος  της ενδοσχολικής αυτής  τελετουργίας του Μουσικού Σχολείου για την υποδοχή των Άγιων ημερών.