- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Χρ. Κατσαβριά : Αριστερό κόμμα, ενιαίο, μαζικό, συμμετοχικό και ισχυρό

Αυτό είναι το τρίπτυχο στο οποίο στηρίζεται η  στρατηγική της πατριωτικής και κοινωνικής ενότητας, υπογράμμισεη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, στην τοποθέτησή της από το βήμα του Συνεδρίου του κόμματος, το βράδυ της Παρασκευής. Τόνισε μάλιστα, πως «αυτή η στρατηγική  είναι η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει τους όρους για την πολιτική και ιδεολογική ηγεμονία της ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Η κ. Κατσαβριά αναφέρθηκε στη σύγχρονη μορφή της κυρίαρχης αντίθεσης, λέγοντας ότι: «Το ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον, οι πόλεμοι, η κυριαρχία του χρηματιστικού κεφαλαίου διεθνώς καθώς και η νεοφιλελεύθερη – Γερμανική Ευρώπη  είναι η μια πλευρά της κυρίαρχης αντίθεσης. Η άλλη πλευρά είναι οι λαοί, οι κοινωνίες και οι δυνάμεις της εργασίας αντιμέτωπες με μια αδυσώπητη επίθεση στα δικαιώματα και στο επίπεδο της ίδιας της ζωής τους», όπως επίσης και στο γεγονός, ότι: «Η Ελλάδα βρίσκεται, ήδη εδώ και οκτώ χρόνια, στην αιχμή αυτής της κρίσης, η οποία επιτάθηκε εξαιτίας του εξαρτημένου, μεταπρατικού  και κλεπτοκρατικού κατεστημένου με το οποίο συνεργάστηκε και συνεργάζεται αρμονικά το διεφθαρμένο παλιό πολιτικό σύστημα».

Έδωσε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στον  στρατηγικό  στόχο για έξοδο από την κρίση – με την κοινωνία όρθια  και στη μετάβαση στη δίκαιη ανάπτυξη, η οποία«απαιτεί να συνειδητοποιούμε καθημερινά ότι “οπόλεμος συνεχίζεται”. Καιαυτό προϋποθέτει έναν αξιόμαχο ΣΥΡΙΖΑ με ανάλογη συγκρότηση στο επίπεδο του κόμματος, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κυβέρνησης».   Στο σημείο αυτό  της ομιλίας της, είπε χαρακτηριστικά: «Με συνθετική πολιτική ενότητα και δημοκρατική λειτουργία μπορούμε να δώσουμε νόημα, περιεχόμενο και ομορφιά στη συμμετοχή του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και ναδικαιώσουμε τις προσδοκίες του λαού μας».

Η κ. Κατσαβριά ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της με τους στίχους του ποιητή: «Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον έχει πολλή ξηρασία»και προέτρεψε τους συνέδρους: «Ας δώσουμε τον καλλίτερό  μας εαυτό. Το μέλλον έχει πολλούς αγώνες. Η αριστερά έχει καθήκον να τους κερδίσει. Όλοι μαζί θα τους κερδίσουμε».

 

Της Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας