- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Χωρίς ρεύμα έμεινε για δύο ημέρες η Ανατολική Αργιθέα

Η κακοκαιρία που έπληξε τη μισή Ελλάδα χτύπησε με ιδιαίτερη ορμή την περιοχή του Δήμου Αργιθέας. Ήδη για 2 μέρες η Δημοτική Ενότητα Ανατολικής Αργιθέας (8 χωριά) έμεινε χωρίς ρεύμα, από την Πέμπτη έως το μεσημέρι  του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου, επακόλουθο της μη συντήρησης του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ.

Η στάθμη του Αχελώου είχε ανέβει σε οριακό επίπεδο να καλύψει τις γέφυρες Κοράκου και την ταλαιπωρημένη από το 2015 γέφυρα Καταφυλλίου. Οριακά ο Αχελώος εκτονώνεται από τη βοηθητική σήραγγα στα έργα της Συκιάς και μπορεί ακόμη να δέχεται και να διοχετεύει τα νερά του Κουμπουριανίτη ποταμού με κίνδυνο, εφόσον συνεχίζονται οι έντονες βροχοπτώσεις, να ξαναζήσουμε τον εφιάλτη του 2015 (1 Φεβρουαρίου) με το σχηματισμό της λίμνης στον Κουμπουριανίτη, την καταστροφή της γέφυρας στο Πετρωτό και τον αποκλεισμό της Ενότητας Αχελώου.

Καταστροφή του δικτύου ύδρεσης στον οικισμό ΦλωρέσιαΒραγκιανών και ακόμη ελέγχουμε τις αντοχές και των υπόλοιπων δικτύων.

Ήδη αποκλεισμένος είναι ο συνοικισμός ΑρδάναβοΚαταφυλλίου με τα νερά του Αχελώου να έχουν πλημμυρίσει το οδόστρωμα από γέφυρα καταφυλλίου προς Αρδάναβο. Πολλοί ακόμη οικισμοί του δήμου είναι αποκλεισμένοι από κατολισθήσεις και ρέματα που πλημμύρισαν.

Ο Δήμος Αργιθέας στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με την αντιπερειφέρεια Καρδίτσας είναι σε ετοιμότητα και σε διαρκή επαφή με τους δημότες ώστε να παρέμβει άμεσα όπου απαιτείται και υπάρχει κίνδυνος έως ότου τελειώσει το φαινόμενο και να μπορέσει να άρει οριστικά τον αποκλεισμό.

Ο δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας με τον αντιδήμαρχο κ. Θανάση Καραγεώργοεπισκέφθηκαν την ιδιαίτερα πληγείσα ενότητα Αχελώου σε επαφή και συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και κατοίκους της περιοχής.

Επίσης ο αντιδήμαρχος Νίκος Τουραλιάς βρίσκεται σε διαρκή κίνηση για την αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων που προκύπτουν.