- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ψηφιδωτή πόλη στις παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Με μία όμορφη και δημιουργική δράση ξεκινάει η 6η εβδομάδα της 8ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019, σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου σε δύο παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ Δήμου Καρδίτσας.

Την τεχνική του ψηφιδωτού ή του μωσαϊκού όπως είναι η διεθνής ορολογία, γνώρισαν σήμερα τα παιδιά στις Παιδικές Βιβλιοθήκες, συνοικίας “Αγίου Φανουρίου ” και Δημοτικού Διαμερίσματος “Παλαιοκκλησίου”, κατά την οποία μια επιφάνεια (τοίχου , δαπέδου,οροφής), καλύπτεται με μικρά κομμάτια από βότσαλα ή πετρώματα ή γυαλί. Η καταγωγή του ψηφιδωτού είναι από την Ανατολή αλλά με το εμπόριο ήρθε στην Αρχαία Ελλάδα και φυσικά οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν την ψηφίδα (όστρακα) όταν ψήφιζαν. Τον πέμπτο αιώνα προώθησαν το ψηφιδωτό ως μορφή τέχνης με σχέδια και μοτίβα. Αφού είδαν έργα τέχνης κυρίως Ρωμαϊκά, οι μικροί ψηφιδογράφοι των βιβλιοθηκών μας έφτιαξαν τα δικά τους σχέδια και μοτίβα με πολύχρωμα χαρτιά..

Την Τρίτη 30 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η παρακάτω δράση σε δύο παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας και πιο συγκεκριμένα:

Στην Παιδική βιβλιοθήκη του “Παυσιλύπου” και στην Παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Νικολάου”– Ψηφιδωτή Πόλη. Κατασκευάζουμε μια ψηφιδωτή Πόλη με πρωτότυπα υλικά.
Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 14 ετών.
Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.
Αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, καθώς και τις δράσεις που θα πραγματοποιούν, μπορείτε να τις βλέπετε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας και στους πίνακες ανακοινώσεων των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.
Κι αυτό το καλοκαίρι οι καλύτερες «αποδράσεις»… θα είναι στις Βιβλιοθήκες!!!