- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Όλα έτοιμα για την μεγαλύτερη πουτίγκα του κόσμου

Έτοιμοι για το πιο…γλυκό γεγονός της χρονιάς την παρασκευή της μεγαλύτερης πουτίγκας του κόσμου- γνωστότερη στην Καρδίτσα ως “κοφτή”- μήκους 100 μέτρων (!) που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου από τις 9.00 το πρωί ως τις 4.00 το απόγευμα στην “Παυσιλυπούπολη”, στο άλσος του Παυσιλυπου, είναι οι ζαχαροπλάστες της περιοχής, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6/12 στο Δημαρχείο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας κ. Ι. Κουφόπουλος τόνισε οτι επιδίωξη των συναδέλφων του με αυτή την πρωτοβουλία είναι αφ’ ενός να αναδείξουν  την τοπική “πουτίγκα” ή “κοφτή”, όπως συνηθίζεται να ονομάζεται,  και αφ’ ετέρου  το υψηλό επίπεδο των ζαχαροπλαστών της περιοχής μας και των καταστημάτων τους, προβάλλοντας ταυτόχρονα την πόλη μας σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Ο κ. Κουφόπουλος ευχαρίστησε το ΕΒΕ για την οικονομική υποστήριξη της πρωτοβουλίας, το Δήμο Καρδίτσας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας που στηρίζουν την προσπάθεια, τις τοπικές επιχειρήσεις που διέθεσαν άριστα, ντόπια και αγνά υλικά για την παρασκευή του γλυκού και τους συναδέλφους του που συμμετέχουν στο εγχείρημα και κάλεσε όλους τους Καρδιτσιώτες να παραβρεθούν στο γεγονός και να γευτούν τις περίπου 5000 μερίδες του γλυκού που θα μοιραστεί δωρεάν.

Προανήγγειλε μάλιστα και το εγχείρημα της επόμενης χρονιάς που θα είναι η παρασκευή της μεγαλύτερης νουγκατίνας!

Τα συγχαρητήριά του στο Σύλλογο Ζαχαροπλαστών έδωσε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος τονίζοντας οτι μέσα από την πρωτοβουλία τους προβάλλουν τόσο το υψηλό επίπεδο της δουλειάς τους, όσο και την Καρδίτσα, αλλά και την Παυσιλυπούπολη, στην οποία ο Σύλλογος συμμετέχει για δεύτερη χρονιά με δικό του σπιτάκι – εργαστήριο γλυκισμάτων που μοιράζονται στα παιδιά. Κάλεσε μάλιστα μικρούς και μεγάλους να βρίσκονται την Πέμπτη στην Παυσιλυπούπολη.

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την πρωτοβουλία των ζαχαροπλαστών και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασ. Τσιάκος, υπογραμμίζοντας ότι χαρακτηρίζεται τόσο για την πρωτοπορία της, όσο και για την εξωστρέφειά της, κάτι που έχει ανάγκη η περιοχή μας, γι’ αυτό και ευχήθηκε να την μιμηθούν και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι, ενώ κάλεσε τους συμπολίτες να παραβρεθούν.

Την πλήρη στήριξη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών εξέφρασε και ο Πρόεδρός του κ. Β. Παππάς, τονίζοντας ότι το ΕΒΕ άμεσα και με προθυμία παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια στο Σύλλογο, ενώ θα στηρίξει και στο μέλλον κάθε ανάλογη πρωτοβουλία και άλλων Συλλόγων μελών του.

Τέλος ο Γραμματέας του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών κ. Θωμ. Μητσιόπουλος πέρα από τις ευχαριστίες προς τους συναδέλφους, τις επιχειρήσεις και τους φορείς που στηρίζουν το εγχείρημα έδωσε και κάποιες εντυπωσιακές λεπτομέρειες αναφέροντας ότι τα υλικά που θα απαιτηθούν είναι 500 κιλά ζάχαρη, 500 κιλά αλεύρι, 6000 αυγά, 400 κιλά γάλα και 50 καρύδια. Για την πουτίγκα θα εργαστούν περίπου 30 ζαχαροπλάστες του Συλλόγου, θα έρθουν στην πόλη ζαχαροπλάστες και μαθητές σχολών ζαχαροπλαστικής από άλλες θεσσαλικές πόλεις, ενώ θα παραβρεθεί και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας κ. Ιωαν. Γλύκος.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν επίσης και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας κ.κ. Χαλβατζής Χρυσοβαλάντης (Αντιπρόεδρος), και Πολυγένης Βασίλης (Ταμίας) καθώς και ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ κ. Απ. Κηρύκος.

Να σημειωθεί οτι σε περίπτωση βροχής – δεν αναμένεται σύμφωνα με τις έως τώρα μετεωρολογικές προβλέψεις- η εκδήλωση θα γίνει στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς.