- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Όλα έτοιμα για την 19η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Με την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15-9-19 και ώρα 10 πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΔ (Καρδίτσα) ξεκινάνε οι εκδηλώσεις της 19ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας.

Η γιορτή οργανώνεται από την ΟικόΣφαιρα με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, Δήμο Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΕ,  Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, ΠΑΔΥΘ,  Φυσιολατρικό Όμιλο και Σύλλογο Φίλων Αρχαιολογικού  Μουσείου. Ξεκίνησε το έτος 2001 και συνεχίζεται ανελλιπώς μέχρι σήμερα, κάτι που δεν γίνεται σε καμία πόλη  της Ελλάδας.

Φέτος η γιορτή αφιερώνεται στην ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΚΑΙ  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και το θέμα θα αναδειχθεί μέσα από την ημερίδα.

Το 4ήμερο από 19 μέχρι 22 Σεπτέμβρη πραγματοποιείται η Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά βιολογικών προϊόντων, οικολογικής Χειροτεχνίας και πολλών άλλων περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, είναι δε εμπλουτισμένο με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Ο αριθμός των περιπτέρων της εκθεσιακής αγοράς που έχουν κλείσει μέχρι σήμερα ξεπερνάει τα 40 και υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα για νέους ενδιαφερόμενους, αναμένεται δε να κλείσουν όλα μέχρι την έναρξη της γιορτής.

Οι εκθέτες που μέχρις στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή προέρχονται, όπως κάθε χρόνο, από όλα τα μέρη της Ελλάδας

Τα εγκαίνια της γιορτής θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη το βράδυ, παρουσία των αρχών της πόλης και της Θεσσσαλίας, και φυσικά πλήθους κόσμου, ενώ ένας πλούσιος μπουφές περιμένει όλους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για δήλωση – αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα της ΟικόΣφαιρας: www.oikosfaira.gr [1]

  

Χαιρετισμός του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Αναγνωστόπουλου  

H Περιφέρεια Θεσσαλίας –Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας συνδιοργανώνει   και στηρίζει την 19η Οικολογική Γιορτή όλα αυτά τα χρόνια.

Η ΟικόΣφαιρα, ως κύριος διοργανωτής, επέλεξε συνειδητά να αναδείξει φέτος το συγκεκριμένο ζήτημα και με την αρωγή όλων των συνδιοργανωτών, που στηρίζουν ενεργά την Οικολογική Γιορτή, θα προσπαθήσουμε από κοινού να ενημερώσουμε τους πολίτες και να ρίξουμε το ΄΄σπόρο΄΄ του προβληματισμού και του διαλόγου για ένα θέμα που αφορά την κοινωνία μας, αφορά το περιβάλλον, αφορά την ίδια την ποιότητα ζωής μας.

Οι εξαίρετοι ομιλητές θα φωτίσουν διάφορες πτυχές του ζητήματος και συνδυαστικά με τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις που θα ακολουθήσουν, είμαι βέβαιος πως θα προκύψουν χρήσιμα και άκρως ενδιαφέροντα συμπεράσματα που θα αξιοποιηθούν στη συνέχεια κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Προσωπικά για μένα, ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, ήταν τιμή μου που συμμετείχα στη φετινή διοργάνωση και ευχαριστώ ολόθερμα όλη την ομάδα για την πολύ εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε.

Σας καλούμε και σας περιμένουμε όλους στην Ημερίδα  που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 το πρωί στην αίθουσα της ΠΕΔ Θεσσαλίας  Μ. Αλεξάνδρου 3  (1ος όροφος) αντί της αίθουσας του Επιμελητήριου που αρχικά είχε προγραμματιστεί. Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δήλωση περιφερειακής συμβούλου κ. Λία Ρογγάνακη για την ημερίδα:

Όπως αναφέρει ο περιφερειάρχης μας το περιβάλλον είναι το σπίτι μας όποτε η Περιφέρεια δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την διοργάνωση !

Το σπίτι μας το σεβόμαστε και το αγαπάμε και για να το δείξουμε έμπρακτα πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε αυτή την ημερίδα της οποίας το θέμα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ !σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 το πρωί στην αίθουσα της ΠΕΔ Θεσσαλίας Μ. Αλεξάνδρου 3 ( 1ος όροφος ).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Κομποστοποίηση-Επανάχρηση-Ανακύκλωση

Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2019 και ώρα 10:00π.μ.

Αίθουσα της ΠΕΔ Θεσσαλίας Μ. Αλεξάνδρου 3 (1ος όροφος)

9:45 – 10:15         Προσέλευση – εγγραφές

10:15 – 10:30       Χαιρετισμοί

Προεδρείο: Ορέστης Πλιάσσας – Σύλβια Σινάνη

Α΄ Μέρος

10:30 – 10:50       Οικιακή κομποστοποίηση – Δοκιμαστική εφαρμογή σε 700 νοικοκυριά.

​ ​Εισηγητές:  Παγανός Ελευθέριος, Πολιτικός Μηχανικός Msc – Π.Α.ΔΥ.Θ. Α.Ε.

Πολυγέννης Ευάγγελος, Γεωπόνος

Καραλής Θωμάς, Γεωπόνος Τ.Ε.

​10:50 – 11:10       ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ – «και όμως έχει δεύτερη ζωή»

​Εισηγήτρια: Μιχαέλα Βόβες, χημικός

11:10 – 11:40       Ερωτήσεις – Τοποθετήσεις

11:40 – 12:00       Διάλειμμα

Β΄ Μέρος

12:00 – 12:20       Ανακύκλωση υλικών συσκευασίας. Η εμπειρία 15 χρόνων λειτουργίας.

​​Εισηγητής: Παγανός Ελευθέριος, Πολιτικός Μηχανικός Msc – Π.Α.ΔΥ.Θ. Α.Ε.

​12:20 – 12:40       Μετάβαση από την υγειονομική ταφή στην αξιοποίηση των απορριμμάτων

(Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτικής Θεσσαλίας).

​Εισηγητής: Γιαννόπουλος Δημήτριος, Μηχανικός Περιβάλλοντος – Π.Α.ΔΥ.Θ. Α.Ε.

​12:40 – 13:10       Ερωτήσεις – τοποθετήσεις Β΄ Μέρους

13:10 – 13:30       Συμπεράσματα επί των εισηγήσεων – κλείσιμο ημερίδας

​Γ΄ Μέρος 

13:30 – 14:00       Μπουφές Γευσιγνωσίας με προϊόντα βιολογικής γεωργίας βιοκαλλιεργητών Καρδίτσας​​

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης