- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο της 11ης Ιουνίου

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα μονοπώλια με τις κυβερνήσεις και τις ενώσεις τους στην Ελλάδα και σε όλη την Ε.Ε. άφησαν απροστάτευτους τους λαούς εν μέσω πανδημίας από το νέο κορονοϊό. Αφού πρώτα διέλυσαν τα δημόσια συστήματα υγείας με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης κι εμπορευματοποίησης, άφησαν αβοήθητους εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Το σύνθημα «δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε», που ξεκινάει από τις μεγάλες κινητοποιήσεις στην Αμερική, εκφράζει όλους τους λαούς, τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, που δεν μπορούν να πάρουν ανάσα, πνίγονται από τη σαπίλα του συστήματος της εκμετάλλευσης σε όλα τα επίπεδα.

Με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού επιταχύνουν τα μέτρα, που αποτελούσαν διαρκείς πόθους των επιχειρηματικών ομίλων. Ήδη σε πολλούς χώρους δουλειάς η επόμενη μέρα της πανδημίας φέρνει νέα βάσανα για τους εργαζόμενους. Κυριαρχεί η ανασφάλεια, συνεχίζεται η απληρωσιά, δυναμώνει η επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, κυνηγούν ένα κακοπληρωμένο χωρίς ασφάλιση μεροκάματο.

Κυβέρνηση – ΕΕ και μεγαλοεργοδοσία αξιοποιούν από το ξεκίνημά της την πανδημία ως ευκαιρία, για να φορτώσουν στους εργαζόμενους τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση. Οι απαιτήσεις του ΣΕΒ, της μεγαλοεργοδοσίας με αφορμή και την πανδημία έγιναν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και ήρθαν, για να μείνουν και να ενισχυθούν, να προστεθούν στους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους, που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.

Με την εξαπάτηση και το θράσος να περισσεύουν, καλούν τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι στο βωμό της «επανεκκίνησης» της οικονομίας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Μας καλούν να ξεχάσουμε τη σταθερή εργασία με 8ωρο, τις Σ.Σ.Ε,, να αποδεχτούμε ως αναγκαιότητα τη σύγχρονη σκλαβιά, τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την τηλεργασία, να συμβιβαστούμε με τα ελάχιστα.

Η πλειοψηφία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, η ηγεσία της ΓΣΕΕ, η πλειοψηφία του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας «βαράει στον ίδιο σκοπό» της στήριξης των μεγαλοεργοδοτών με τα εργατικά δικαιώματα σε μόνιμη καραντίνα. Συνδιαμορφώνουν μαζί με την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στα εργατικά δικαιώματα. Η στάση τους πλέον δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν εργαζόμενο!

Έχουμε ζήσει πολλά! Το 2020 δεν είναι 2010!

Στις 11 Ιούνη διαδηλώνουμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο!

Γιατί έχουμε πληρώσει ήδη αρκετά! Γιατί δε θα πληρώσουμε ξανά!

Απαιτούμε:

 

 

Των εμποροϋπαλλήλων, των οικοδόμων και των συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καρδίτσας