- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Όλοι οι άνεργοι την Τετάρτη 2/11 στη Λάρισα

Σε αντίθεση με τα ψεύτικα τα λόγια που ακούμε από την κυβέρνηση, την Ε.Ε και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ότι δηλαδή έρχεται η ανάπτυξη και θα αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο, η ανεργία «σπάει κόκαλα» στην Καρδίτσα με τους εγγεγραμμένους ανέργους να ανέρχονται πάνω από τους 10.000. Το 90% των ανέργων δεν δικαιούται ούτε το ισχνό επίδομα των 361 ευρώ, πολλοί είναι ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρό και φάρμακα. Αρκετοί χωρίς φως, νερό, θέρμανση. Άλλοι δεν μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, να πληρώσουν τους φόρους, κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς ή με έξωση.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η μείωση μισθών, συντάξεων, του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών, η άγρια φοροληστεία του λαού, η εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, οι ανατροπές των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Και όλα αυτά για χάρη των κερδών μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε και των πολιτικών στήριξής του.

Η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, όχι μόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο ανακούφισης των ανέργων, αλλά παίρνει μέτρα για την στήριξη των συμφερόντων των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και γενικότερα των μεγαλοεπιχειρηματιών, με προγράμματα ΕΣΠΑ, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, προγράμματα δήθεν καταπολέμησης της ανεργίας, που απλά την ανακυκλώνουν, εξασφαλίζοντας σε μια μερίδα επιχειρηματιών δισεκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα και τζάμπα εργαζόμενους. Τώρα ανακοίνωσε ότι θα τους δίνει και το επίδομα ανεργίας, αντί να παρέχει στήριξη στους ανέργους. Παρ’ όλα αυτά η ανεργία δεν μειώνεται.

Απέναντι σ’ αυτή την δραματική κατάσταση των ανέργων, αλλά και των εργαζόμενων, των μικροαγροτών και επαγγελματιών, των συνταξιούχων, της νεολαίας και των γυναικών, το «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» και το «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΗΤΩΝ, ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» μετά από συνεδρίαση των ΔΣ αποφασίσαμε από κοινού να διεξάγουμε την πάλη κατά της ανεργίας και για την προστασία του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος. Καλούμε τους ανέργους του νομού να έρθουν στην κοινή σύσκεψη που διοργανώνουμε τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη και ώρα 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο και να απαιτήσουμε μαζί:

Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους που μαζεύει ο ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση επιχειρήσεων, να διατεθούν για τους άνεργους. Χρήματα υπάρχουν, αν σταματήσει η κυβέρνηση και η Ε.Ε, να χρηματοδοτούν με δις. ευρώ τις τράπεζες, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τις ΜΚΟ, αν κόψει τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες, που πάνε σε μεγάλο βαθμό για Νατοϊκές ανάγκες.

Όλοι οι άνεργοι την Τετάρτη 2/11 και ώρα 7 το απόγευμα

στη Λάρισα.

 


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΗΤΩΝ, ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ