- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 18 Φεβρουαρίου

Το «νέο ασφαλιστικό» που διαφημίζει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι συνέχεια των αντιλαϊκών ανατροπών που έχουν ψηφίσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.

Στόχος τους η ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής ασφάλισης και η ολοκληρωτική παράδοσή της στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Στόχος τους η απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν στα ασφαλιστικά ταμεία για να τους «κοστίζουμε» ακόμα πιο φτηνά οι εργαζόμενοι. Στόχος τους η πλήρης μετατροπή της ασφάλισης σε ατομική – ιδιωτική υπόθεση.

Στο νομοσχέδιο «Βρούτση» διατηρούνται όλοι οι κόφτες του νόμου – λαιμητόμου του Κατρούγκαλου και βγαίνουν από τη μέση όλα τα νομικά «εμπόδια» που υπάρχουν ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί πιο αποτελεσματικά.

Το ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους ή όσους είναι λίγα χρόνια πριν την σύνταξη. Μας αφορά όλους. Γιατί η ασφάλεια δεν είναι μόνο η σύνταξη. Η ασφάλεια αφορά και την περίθαλψη, τις παροχές υγείας.

Στο σύστημα που οικοδομούν, η ασφάλιση αντί να είναι κοινωνικό δικαίωμα, μετατρέπεται σε «επένδυση», «ατομικό ρίσκο» και κυνήγι μέσω του τζόγου. Η υγεία αντί για κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό γίνεται «ατομική – ιδιωτική υπόθεση».

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να «ρισκάρουμε» την υγεία μας, να «τζογάρουμε» τη ζωή μας, τη δική μας, των γονιών μας, των οικογενειών και των παιδιών μας στο χρηματιστήριο.

Δίνουμε απεργιακή απάντηση από κοινού με άλλα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ενώνουμε τη φωνή μας με τις εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλων συναδέλφων μας που δίνουν πολυήμερο απεργιακό αγώνα ενάντια στις αντιασφαλιστικές ανατροπές της κυβέρνησης Μακρόν.

Αγώνας ενωτικός και μαζικός:

Της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου-Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας