- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Όχι και Οδυσσέας ο πολιτικός Πινόκιο – Του Σωτήρη Κουλοκτσή

Το μνημόνιο Τσίπρα τελείωσε μόνο για τον ίδιο. Ισχύει όμως για όλους τους άλλους Έλληνες. Ο πρωθυπουργός σε μια απίστευτη επικοινωνιακή παράσταση, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, προσπάθησε το πρωί της Τρίτης να πείσει τους σκληρά δοκιμαζόμενους Έλληνες ότι ο ίδιος, ως άλλος Οδυσσέας, κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα στην Ιθάκη. Συνειδητά για πολλοστή φορά επιχείρησε να παραπλανήσει τους πολίτες κατασκευάζοντας μια εικονική πραγματικότητα, μέσα στην οποία, όπως φαίνεται, ζουν αυτός και οι υπουργοί του.

Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός έκανε αυτές τις αταίριαστες και σε μεγάλο βαθμό φαιδρές δηλώσεις, επιχειρώντας ένα ανιστόρητο και ανερμάτιστο παραλληλισμό με το ταξίδι του Οδυσσέα, εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες αδυνατούσαν να πληρώσουν τους φόρους τους, τις ασφαλιστικές τους εισφορές, το ενοίκιο του σπιτιού τους, τον λογαριασμό της ΔΕΗ, τον λογαριασμό του Σουπερ Μάρκετ, τις σπουδές των παιδιών τους, τον ΕΝΦΙΑ και δεκάδες ακόμη υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Την ίδια στιγμή που ο κ. Τσίπρας διηγούνταν το πολιτικό του παραμύθι, τα παιδιά μας συνέχιζαν να φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν μια θέση εργασίας, η ανεργία, η μαύρη και η απλήρωτη εργασία, στράγγιζαν κάθε έννοια αξιοπρέπειας από τον Έλληνα εργαζόμενο.

Το μνημόνιο που έφερε στην Ελλάδα ο κ Τσίπρας με αποκλειστικά δική του ευθύνη, καθώς αν άφηνε τη Ν.Δ. να ολοκληρώσει το έργο της το 2015, το τρίτο μνημόνιο δεν θα υπήρχε, τελείωσε μόνο για τον ίδιο και συνεχίζεται για όλους εμάς, με μέτρα βαριά που θα καταπιέζουν τη χώρα και τους πολίτες της για δεκαετίες.

Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα όσο και να προσπάθησε δεν κατάφερε να πείσει. Όλοι γνωρίζουμε πως δεν του ταιριάζει ο ρόλος του Οδυσσέα, αλλά ο ρόλος του Πινόκιο καθώς έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει το πολιτικό ψεύδος εντελώς ανερυθρίαστα. Το ίδιο έκανε και προχθές από την Ιθάκη. Είπε ψέματα με μοναδικό σκοπό να γλιτώσει την πολιτική καταστροφή που έρχεται για το κόμμα του και για τον ίδιο. Όμως πλέον η ροή των πραγμάτων δεν μπορεί να αλλάξει. Και αυτή η ροή οδηγεί τον κ. Τσίπρα και την ομάδα του στην πολιτική λήθη καθώς σύντομα θα είναι παρελθόν για τον τόπο.

 

Του Σωτήρη Κουλοκτσή, Ιατρού Καρδιολόγου, τ. υποψηφίου βουλευτή Ν.Δ.