- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

1η Διεθνής Εβδομάδα Επιμόρφωσης Προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

To Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Τμήματος Μορφωτικών Ανταλλαγών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποίησε την «1η Διεθνή Εβδομάδα Επιμόρφωσης Προσωπικού». Η Διεθνής Εβδομάδα εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+, το οποίο υποστηρίζει την κινητικότητα στον ευρωπαϊκό ακαδημαϊκό χώρο των φοιτητών, των διδασκόντων και του διοικητικού προσωπικού των πανεπιστημίων. Η διοργάνωση έλαβε χώρα το διάστημα  28 Μαρτίου με 1 Απριλίου 2016, με εκδηλώσεις στο Βόλο και τη Λάρισα, και φιλοξένησε  είκοσι (20) εργαζόμενους από  δώδεκα (12) ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλάμβανε περιήγηση των φιλοξενούμενων στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και παρουσίαση επιλεγμένων εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του. Το κύριο μέρος των εργασιών της Διεθνούς Εβδομάδας αφορούσε επιμόρφωση και ανταλλαγή εμπειριών σε τομείς αιχμής της ακαδημαϊκής διοίκησης, όπως, οι διεθνείς σχέσεις, οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες και οι πληροφοριακές υπηρεσίες, η μηχανοργάνωση και τα πληροφοριακά συστήματα και οι παιδαγωγικές πρακτικές. Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι αντάλλαξαν απόψεις με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ξεναγήθηκαν σε φυσικά αξιοθέατα του Πηλίου και σε χώρους πολιτισμού όπως το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και το Μουσείο της Πόλης του Βόλου.

Η πρωτοβουλία διοργάνωσης της Διεθνούς Εβδομάδας Επιμόρφωσης ανήκε στα στελέχη του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Π. Δάλλη, Φ. Μουγογιάννη, Θ. Βασιλάκη, Α. Αλεξίου με την ενεργό υποστήριξη του Ιδρυματικού Υπευθύνου του Προγράμματος Erasmus+ Kαθηγητή Δ. Κουρέτα και την συνεπικουρία των Ζ. Μπαρελιέρ και Μ. Αναστασίου από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενεπλάκησαν ενεργά  στη διοργάνωση με διάφορες μορφές εθελοντικής εργασίας, και ιδιαίτερα με τις επιδείξεις της Χορευτικής Ομάδας Εκδηλώσεων της ΣΕΦΑΑ και με την παρουσίαση του αγωνιστικού αυτοκινήτου που αναπτύσσει η Ομάδα «Κένταυρος» του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών.

Η επιτυχία της «1ης Διεθνούς Εβδομάδας Επιμόρφωσης Προσωπικού» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπογραμμίζεται από τις άριστες εντυπώσεις που αποκόμισαν τόσο οι φιλοξενούμενοι όσο και οι οικοδεσπότες. Η διοργάνωση επιβεβαίωσε ακόμη μία φορά τη σημασία της ευρωπαϊκής κινητικότητας, όπως υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Erasmus+, στην ενίσχυση των διεθνών σχέσεων των ελληνικών πανεπιστημίων, στη διεύρυνση των εμπειριών των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και εντέλει στην επιτυχία του εγχειρήματος της ευρωπαϊκής ενοποίησης.