- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

1ος Νυχτερινός Αγώνας στην πόλη της Καρδίτσας

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδίτσας «ΠΕΡΣΕΑΣ» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Καρδίτσας προκηρύσσουν τον 1ο Νυχτερινό Αγώνα στη πόλη της Καρδίτσας, με τίτλο «Through The City Lights«, μια σειρά αγώνων που περιλαμβάνει διαδρομές 5.000μ, 10.000μ και αγώνες για παιδιά Δημοτικού.

Οι διαδρομές είναι ασφαλείς, παρότι διεξάγονται νυχτερινή ώρα, καθώς διατρέχουν φωτισμένους δρόμους της πόλης. Με κύριο συντονιστή την Τροχαία, διοργανωτές και εθελοντές θα φροντίσουν για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

Ημερομηνία Διεξαγωγής Αγώνων.
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 (Eυρωπαϊκή ημέρα κινητικότητας χωρίς αυτοκίνητο)

Αφετηρία – Τερματισμός
α) 5.000μ: Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα.
β) 10.000μ.: Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα.
γ) Αγώνες παιδιών: Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα – Άλσος Παυσιλύπου

 Στοιχεία Αγώνων:

α) Δρόμος 5.000μ. Ώρα Εκκίνησης: 22.00
Συνοπτική περιγραφή της διαδρομής:
Αφετηρία Πλατεία Πλαστήρα → Άλσος Παυσιλύπου → οδός Γαρδικίου → οδός Καμινάδων → Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης → οδός Ιεζεκιήλ → οδός Ανδρέα Παπανδρέου → Δημοτικός Κινηματογράφος → Δημαρχ

είο → οδός Καποδιστρίου → οδός Β. Τζέλλα → Δημοτική Πινακοθήκη → Αρχαιολογικό Μουσείο → πεζόδρομος Αβέρωφ → Δημοτική Αγορά → πεζόδρομος Βάλβη → οδός Υψηλάντου → οδός Εμμανουήλ → οδός Δ. Λάππα → οδός Αλ. Παναγούλη → οδός Υψηλάντου → οδός Μυρμιδόνων → Πλατεία Πλαστήρα Τερματισμός

β) Δρόμος 10.000μ. Ώρα Εκκίνησης: 22:15
Περιγραφή της διαδρομής:
Αφετηρία Πλατεία Πλαστήρα → Η ίδια διαδρομή με τον δρόμο των 5.000μ Χ 2 φορές → Πλατεία Πλαστήρα Τερματισμός

γ) Παιδικοί Αγώνες – γνωριμία με τον Κλασικό Αθλητισμό Ώρα Εκκίνησης: 18.00
Οι εγγραφές των μικρών παιδιών θα γίνονται:
α. στις 20 Σεπτεμβρίου από 18.00 έως 21.00
β. στις 21 Σεπτεμβρίου από 18.00 έως 21.00 και
γ. στις 22 Σεπτεμβρίου από 17.00 έως 17.30
στην γραμματεία των αγώνων που θα υπάρχει σε διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα όπου οι γονείς – κηδεμόνες θα δηλώνουν εγγράφως την καλή υγεία των παιδιών τους σε ειδικό έντυπο.
Όλα τα παιδιά Νηπιαγωγείου, Δημοτικού θα γνωρίσουν τα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού, ενώ επιπλέον τα παιδιά του Δημοτικού θα διαγωνιστούν σε αγώνα δρόμου μέσα στο άλσος Παυσιλύπου.
Κατηγορίες παιδιών για τον αγώνα δρόμου:
• Α & Β Δημοτικού
• Γ & Δ Δημοτικού
• Ε & ΣΤ Δημοτικού
Τα παιδιά που θα βρεθούν στις πρώτες τρεις θέσεις ανά κατηγορία όπως αναφέρονται παραπάνω θα λάβουν ειδικά έπαθλα.

Δικαίωμα Συμμετοχής
Για να συμμετάσχει κάποιος στον αγώνα των 10.000μ πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του (γεννηθέντες το 1999 και πρίν). Στα 5.000μ μπορούν να συμμετάσχουν και άτομα μικρότερης ηλικίας με γραπτή άδεια από γονέα ή κηδεμόνα.

Διακρίσεις – Έπαθλα
Αναμνηστικό μετάλλιο θα λάβουν όλοι οι δρομείς που θα τερματίσουν και στους δύο αγώνες (10.000μ & 5.000μ)

Έπαθλα επίσης θα απονεμηθούν:

α. Στους τρεις νικητές της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών και των δύο αγώνων.

β. Στον μεγαλύτερο/η σε ηλικία δρομέα.

γ. Στην μεγαλύτερη ομαδική συμμετοχή.

  1. Υγειονομική Κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που θα οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Επίσης δεν φέρουν ευθύνη για τυχόν ατύχημα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του αγώνα. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή/- τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/-ουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των γονέων ή κηδεμόνων τους.

Σταθμοί Υποστήριξης – Ιατρική υποστήριξη

Στα 5.000μ. και 10.000μ θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων με εμφιαλωμένο νερό στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς.

Ιατρική υποστήριξη θα υπάρχει στην αφετηρία – τερματισμό και στον σταθμό υποστήριξης της διαδρομής.

Χιλιομετρικές Ενδείξεις

Θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη σε αρκετά σημεία των διαδρομών.

Χρονομέτρηση – Αποτελέσματα

Η χρονομέτρηση των αγώνων 5.000μ. και 10.000μ, θα είναι ηλεκτρονική και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του αγώνα.

Οι αγωνιζόμενοι που δε θα εμφανίζουν στα σημεία ελέγχου δεν θα κατατάσσονται.

Αριθμός αθλητή

Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να φέρει τον αριθμό επάνω του και σε εμφανές σημείο, προκειμένου να είναι εύκολη η καταγραφή του κατά το πέρασμά του από τα σημεία ελέγχου.

Απορρίμματα

Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος των διαδρομών (πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο είδος συσκευασίας που χρησιμοποιούν οι αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων). Στον σταθμό υποστήριξης καθώς και στον τερματισμό θα υπάρχουν κάδοι απορριμάτων/ανακύκλωσης.

Ποινές

Η μοναδική ποινή που προβλέπει η διοργάνωση είναι ο αποκλεισμός – ακύρωση ενός αθλητή από τους αγώνες και επιβάλλεται όταν υπάρχει:

α. ρύπανση διαδρομής

β. κοψίμο διαδρομής

γ. ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους συναθλητές και το προσωπικό της διοργάνωσης.

Οι συμμετέχοντες σαφώς και αποκλειστικά παραχωρούν στο διοργανωτή το ανέκκλητο δικαίωμα χρήσης του ονόματός τους, των στοιχείων τους, των φωτογραφιών τους ή οποιουδήποτε εγγράφου του αγώνα για μελλοντική εκμετάλλευση ή χρήση σε δικαστικές υποθέσεις, ρυθμιστικές αρχές, διαφήμισης ή χρήσης τους για στατιστικά δεδομένα.

Η διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με την σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα και προσοχή. Επίσης η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αθλητών οι οποίοι με την οριστικοποίηση της συμμετοχής τους δηλώνουν ουσιαστικά και την καλή κατάσταση της υγείας τους και την πρόσφατη εξέταση από γιατρό. Επίσης η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν καταστροφές στον εξοπλισμό ή το όχημα των αθλητών ή των συνοδών τους. Οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν το δικαίωμα να στραφούν κατά των διοργανωτών για οποιοδήποτε από τα πιο πάνω αναφερόμενα γεγονότα.