- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

1.916 τροχονομικές παραβάσεις στη Θεσσαλία από 28 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα το διάστημα από 28 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2022, διενεργήθηκαν 100.364 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 19.312 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Επιπλέον, στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 29 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2022, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 402 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 298 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 10 ζεύγη πινακίδων, 56 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και 47 άδειες ικανότητας οδήγησης.

Τέλος, μεταφέρθηκαν 2 οχήματα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.