- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

101.387 τροχονομικοί έλεγχοι και 21.594 παραβάσεις το διάστημα 26 Ιουνίου με 2 Ιουλίου

Με βάση τη σταθερή εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, συνεχίζονται οι εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι για την οδική ασφάλεια των πολιτών.

Τα μέτρα που εφαρμόζονται αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των επικίνδυνων και αντικοινωνικών παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Συγκεκριμένα, το διάστημα από 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2022 σε όλη την ελληνική επικράτεια, διενεργήθηκαν 101.387 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 21.594 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:

Επιπρόσθετα, στοχευμένοι και συστηματικοί τροχονομικοί έλεγχοι, πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αττικής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σε φορτηγά και λεωφορεία, κατά μήκος του οδικού δικτύου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας.

Στο πλαίσιο αυτών, κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους,  ελέγχθηκαν 8.912 φορτηγά και λεωφορεία και βεβαιώθηκαν 2.642 παραβάσεις και συγκεκριμένα:

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα στους υπόχρεους (οδηγούς, ιδιοκτήτες, υπεύθυνους φόρτωσης), ενώ στις περιπτώσεις επέμβασης στον ταχογράφο των οχημάτων, αυτά ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία για την αφαίρεση των μηχανισμών επέμβασης και την αποκατάσταση καλής λειτουργίας των συσκευών.

Αντίστοιχοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση αποσκοπώντας στη διασφάλιση υψηλού επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.